SIKTET FOR DRAPET: Stig Bergquist, her fotografert sammen med forsvarsadvokat Morten  Furuholmen i forbindelse med en tidligere sak. Foto: Lise Åserud/SCANPIX
SIKTET FOR DRAPET: Stig Bergquist, her fotografert sammen med forsvarsadvokat Morten Furuholmen i forbindelse med en tidligere sak. Foto: Lise Åserud/SCANPIXVis mer

Etterlyser taxisjåfør etter gjenglederdrapet

Skal ha kjørt siktede Berquist etter skytingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet etterlyser nå et vitne etter drapet på Young Guns-leder Mohammed «Jeddi» Javed.

Ifølge politiet skal taxisjåføren ha kjørt Stig Bergquist (tidl. Millehaugen) fra området Grensen i sentrum til Torshov cirka kl. 20 den 19. januar 2009.

- Det er siktede selv som har forklart at han foretok denne taxituren, sier politiadvokat Christian Hatlo til Dagbladet.no.

Drapet skjedde i 19-tida på Haugerud samme kveld.

Bergquist, som er siktet for forsettlig drap, ble pågrepet i 21-tida i en frigangsbolig på Torshov/Sandaker samme kveld (se video av pågripelsen i denne saken).

Bilen til den etterlyste taxisjåføren er beskrevet som ganske ny, muligens en Mercedes, med kartplotter. Den skal ikke være gul, og ikke hatt mye reklame, ifølge politiet.

- Tidspunktet for taxituren er ikke helt overlappende med drapstidspunktet og er uansett ikke et 100 prosent alibi, men det er såpass tett i tid med drapstidspunktet at det er en opplysning som det er viktig å få sjekket ut, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde til Dagbladet.no.

Taxisjåføren skal muligens være en kosovoalbaner.

- Vi håper at sjåføren eventuelt skal kunne gi informasjon om turen. Vi har prøvd å få tak i den taxisjåføren uten å lykkes, men vi håper at han kan melde seg etter denne etterlysningen, sier politiadvokat Hatlo.

Bergquist har gitt politiet en nøyaktig beskrivelse av reiseruta han hadde fra jobben i Ski og til hjemmet den 19. januar. Han har håpet at han ble fanget opp av et videokamera på veien, og at det kan gi ham alibi.

- Taxituren er en del av denne forklaringen. Han har gitt en detaljert forklaring av ruten, og vi forsøker å sjekke den ut. Vi jobber blant annet med å gå gjennom videoer fra overvåkningskameraer, men dette er et arbeid som tar lang tid, sier politiadvokat Hatlo.

Politiet har hemmeligholdt siktedes angivelige reiserute, for å unngå at Bergqvists venner eventuelt skal komme opp med falske alibier.

En venn av siktede har tidligere sagt til Dagbladet.no at han sendte tekstmeldinger med Bergquist etter at han ble etterlyst av politiet. Ifølge vennen skrev han: «Skjønner ingenting - finn ut av det».

Bergquist har vært i et langt avhør etter at han ble pågrepet. Etter det har han nektet å forklare seg.

- Vi jobber med å få ham i nye avhør, vi har masse spørsmål til som vi foreløpig ikke har fått stilt ham, sier Hatlo.

Politiets hovedvitne, en 29 år gammel mann som er en lederskikkelse i Young Guns, har forklart seg to ganger for politiet. Han har forklart at han satt i bilen sammen med Javed og Bergquist, og at sistnevnte skjøt førstnevnte i hodet. Han skal så ha forsøkt å drepe 29-åringen også, men han klarte å flykte.

Bergquist er varetektsfengslet fram til 19. februar. Ifølge Hatlo ligger det an til at politiet begjærer forlenget varetektsfengsling etter dette.

DREPT: Mohammed Javed.
DREPT: Mohammed Javed. Vis mer