BRANN: Sandefjords ordfører Bjørn Ole Gleditsch (H) sier at han har en mulig gjenringsperson i tankene. Vis mer

Etterlyser Tesla-eiere

Ordføreren i Sandefjord har levert liste med navn til politiet, etter at boligen hans ble forsøkt påtent.

Publisert

Huset kunne blitt overtent, men ordfører Bjørn Ole Geditsch (H) i Sandefjord slapp med skrekken. Natt til søndag rykket politet ut til brann mellom en garasje og et hus i byen.

Lukt av bensin og flammer på bakken utenfor huset, gjorde sitt til at brannstiftelse raskt ble mistenkt. Huset viste seg å tilhøre ordføreren, og etterforskes som et forsøk på mordbrann.

- Jeg oppfatter at dette er et angrep på lokaldemokratiet, sier Gleditsch til Dagbladet mandag.

Etterforskningen av brannen pågår fremdeles for fullt, men ingen er så langt mistenkt i saken. Ifølge Sandefjords Blad etterlyser politiet nå Tesla-eiere som har hatt bilen parkert i området ved ordførerboligen natt til søndag.

Dette i håp om at bilene kan ha videoopptak som kan være av interesse for politiet.

Levert navneliste

Gleditsch sier til Dagbladet at han opplever at politiet tar saken på dypeste alvor, og at de blant annet har vært på stedet med hundepatruljer og forhørt seg med naboer.

Det er foreløpig ingen mistenkte i saken, men ordføreren opplyser til Dagbladet at han har levert en liste med navn på personer som han tror kan være involvert.

Han fortalte søndag til Dagbladet at brannen ikke er første gang han har vært utsatt for påfunn. Steinkasting og tyveri er blant hendelsene ordføreren tidligere har opplevd.

- Jeg kan ikke si at jeg er redd, men jeg har jo i bakhodet at noen som kanskje er villig til å gjøre dette igjen går løst, sier Gleditsch.

Fronter kommunen

Etter en nærmest søvnløs natt til søndag, har han klart å legge bort de fleste tankene natt til mandag. Selv vet han lite om etterforskningen så langt, men på en rask oppklaring.

Ordføreren har gjort seg flere tanker om motivet for brannstiftelsen. Hva som faktisk ligger bak, gjenstår imidlertid å se.

- Enten så er det politisk, eller så er de imot et eller annet. En ordfører fronter kommunen, og er den øverste tillitsvalgte. Hvis det er noe kommunen gjør, blir ofte ordføreren identifisert med det, sier han.

NÆR: Det var tydelige tegn etter flammer ved ordfører Bjørn Ole Gleditschs bolig.
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
NÆR: Det var tydelige tegn etter flammer ved ordfører Bjørn Ole Gleditschs bolig. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer

- Ikke A4

Gleditsch har også spekulert i om hans økonomiske situasjon kan være årsak til det som har skjedd. Han beskriver seg selv som i en økonomisk situasjon som ikke er A4.

- Min bestefar startet Jotun, og firmaet har utviklet seg betraktelig siden jeg tok over aksjer der. Da skjønner jo man at det har blitt verdier av det. Jeg tenker vel at det er de to sporene - enten politisk eller at noen er ute etter meg fordi jeg har de verdiene. Jeg kan ikke se noen annen grunn, sier han til Dagbladet.

Selv ble han først og fremst trist av hendelsen natt til søndag. Han beskriver også opplevelsen som traumatisk.

- Hjemmet er tross alt noe man har kjært, utdyper Gleditsch, som har fått svært mange støttemeldinger i etterkant av brannen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer