Etterlyser to menn etter voldtekt

Politiet etterlyser to menn etter at en 23 år gammel kvinne skal ha blitt voldtatt i Bergen i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Kvinnen hevder å ha blitt voldtatt av den ene mannen, og har gitt et signalement av ham. Den andre mannen har hun ikke klart å gjøre rede for ennå, noe som er forståelig etter den traumatiske opplevelsen hun har hatt, sier vaktsjef Bernt Alnæs ved Bergen politidistrikt til Dagbladet.no.

Kvinnen skal ifølge Alnæs ha vært på vei hjem fra en bytur med noen venninner da voldtekten fant sted på Haakon Sjetlingsplass like ved Sjøfartsmuseet og Historisk museum i Bergen i 03-tida i natt. 23-åringen ble i dag tidlig undersøkt ved Legevakten i Bergen, der hun også mottok krisehjelp.

Kvinnen og hennes venninner blir i ettermiddag avhørt ved person- og voldsavsnittet ved Bergen politidistrikt. Vaktsjef Alnæs vet ikke hvilken rolle den andre mannen skal ha hatt under voldtekten. Han kjenner ikke til at det skal ha vært andre vitner til overgrepet. Kvinnen og venninnene skal ha skilt lag en stund før overgrepet.

Ifølge politiavdelingssjef Tove Lian Mathiesen ved person- og voldsavsnittet ved Bergen politidistrikt skal det ha vært en forutgående kontakt mellom kvinnen og hennes angivelige overgrepsmann ute på byen.

Det angivelige voldtektsofferet har gitt en fyldig beskrivelse av mannen som skal ha voldtatt henne. Han skal være 30-35 år, 180 centimeter høy, og med mager kroppsmygning. Han skal ha blondt, krøllet hår, og var i natt iført en skjortegenser med flere blåfarger og en vid dongeribukse. Overgriperen snakker ifølge kvinnen norsk, men ikke bergensk.