Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etterlyser to metanol-containere

Politiet frykter nye dødsfall.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet frykter at store mengder metanolsprit fortsatt er på avveie i to 20 fot store containere.

De to containerne knyttes til containeren med 25 000 liter metanolsprit funnet i Hobøl i Østfold i juli. Partiet knyttes til den metanol-siktede spritkongen Erik Fallo, som påviste partiet for politiet.

- I samarbeid med tollvesenet ville vi finne ut mer om denne containeren. Nå viser det seg at den ble kjøpt inn sammen med to andre containere, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen til Dagbladet.no.

Tollvesenet og politiet har avdekket at de tre containerne ble innkjøpt av en nå avdød mann. Hans enkeltmannsforetak drev virksomhet som ikke skulle tilsi behov for containere.

Mulig rød

- Vi har fått tips i hele høst at det er containere vi ikke har fått tak i. Dette er tips i fra smuglemiljøet, sier Abrahamsen til Dagbladet.no.

Han sier de ikke stoler på Erik Fallo som i avhør sier han ikke kjenner til mer sprit.

- Fallo har blitt avhørt en rekke ganger, men ikke fortalt oss om at det var tre og ikke en container. Vi håper å få til et nytt avhør med ham i morgen, sier han.

Politiet vet ikke hvor containerne kan befinne seg, og er usikre på når de ble kjøpt. Kjøperen døde i våres, noe som gjør arbeidet vanskeligere for politiet.

- Det vi vet er at det er to 20-fots containere - altså mindre enn den 40-fots containeren vi fant i sommer. Og vi har indikasjoner på at den ene er rød eller har rødlig farge, sier Abrahamsen.

Han frykter at containerne kan ha blitt plassert på steder som igjen peker mot flere innvolverte - og at dette er grunnen til at folk vegrer seg i fra å gi tips om dødsspriten.

- Nå må disse menneskene i dette miljøet ha guts nok til å si i fra hvor disse står, slik at vi kan få kontroll på denne spriten før flere dør, sier Abrahamsen til Dagbladet.no.

Til nå har 17 mennesker omkommet av metanolspriten de siste to årene.

STOREBROR: Politiet frykter at to containere fulle med metanolsprit - halvparten så store som denne de fant i Østfold i sommer - er på avveie.
GUTS: Politioverbetjent Finn Abrahamsen ved Oslo politidistrikt håper spritmiljøet har guts nok til å tipse om hvor containerne er, slik at dødsspriten ikke fører til flere dødsfall.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media