Eksplosjonen i St. Petersburg

- Etterlyser to personer

Mistenkt for å ha planlagt angrepet. 

EKSPLOSJON: En bombe gikk av på et tog i St. Petersburg i Russland, mandag formiddag. Toget befant seg mellom to stasjoner da eksplosjonen fant sted. Videoen viser kaoset på stasjonen like etter eksplosjonen. Video: CNN / VP via Twitter og Ruptly Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ST. PETERSBURG / OSLO (Dagbladet): Rundt klokka 13.40 norsk tid eksploderte det på et tog mellom to T-banestasjoner i St. Petersburg.

Nyhetsbyrået Interfax skriver at russiske myndigheter etterlyser to personer for å ha planlagt å sprenge T-banestasjonen.

- En person er mistenkt for å ha plassert en sprengladning i en T-banevogn, og den andre er mistenkt for å ha forlatt en bombe på T-banestasjonen Ploshchad Revolutsii, sier en sikkerhetskilde til Interfax ifølge Reuters. Den sistnevnte bomben ble uskadeliggjort.

Interfax får også opplyst av kilder at overvåkningskamera kan ha fanget opp en person som det hevdes står bak eksplosjonen. Dette er ikke bekreftet av offentlige myndigheter.

Enkelte T-banelinjer er åpen for trafikk igjen, etter å ha vært stengt i om lag fem timer.

Antall drepte og skadde uavklart

Det fryktes at minst ni personer skal være drept, og det er uklart hvor mange som er skadd. Ifølge Sky News, som siterer den russiske antiterrorkomiteen, skal 20 personer være skadd. Russlands helseminister opplyser ifølge Reuters at 47 personer skal være skadd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.