Etterlyser Toska-venn etter smuglerdrama

Politiet jakter fjerdemann etter hasjaksjonen i Ålbæk i januar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dansk politi har nå etterlyst en fjerde nordmann i forbindelse med den dramatiske aksjonen i Ålbæk havn på Jylland 6. januar i år, der 49 år gamle Stein Kjetil Fredriksen fra Arendal ble skutt og drept av politiet og 250 kilo hasj ble beslaglagt.

Politiet tror ifølge NRK at det er den sist etterlyste nordmannen i 30-årene som hadde bestilt hasjpartiet, som skullen fraktes over Skagerrak i hurtigbåten til den drepte 49-åringen.

Tidligere har en mann i 30-årene fra Akershus og en mann i 20-årene fra Vestfold innrømmet delvis kjennskap til hasjpartiet, som har en norsk gateverdi til mellom to og tre millioner kroner.

Den yngste av de to var i båten og ble truffet av skuddet i brystet da 49-åringen ble drept.

Varetektsfengslingen av de to ble forrige uke forlenget til 18. april.

Jakter tidligere idrettsmann Politiet har helt siden aksjonen i Ålbæk havn vært på jakt etter en tredjemann - en 28 år gammel tidligere idrettsmann fra Vestfold, som er dømt for blant annet alvorlige narkotikaforbrytelser.

Dansk politi gikk også tidlig ut med at det er en fjerde «missing link» i forbindelse med den dramatiske havneaksjonen på Jylland. Det «manglet» sjåfør til en av bilene som ble brukt.

Ifølge NRK kjenner politiet han fra det kriminelle miljøet som en nær bekjent av NOKAS-dømte David Toska.

Tidligere i mars gikk Interpol ut med navn og bilde på 28-åringen.