Etterlyser Toyota etter funn på overvåkningsbilder

Politiet i Ålesund holdt pressekonferanse om drapssaken.

GRÅ TOYOTA: På bakgrunn av dette overvåkningsbildet, der en grå Toyota passerer Pluto kiosk i Sørnesveien klokka 18.10, ønsker politiet å komme i kontakt med eiere av en grå Toyota Yaris som kan ha vært i området. Dette fordi de vil ha klarhet i om det virkelig var den drepte  Anja Weløy Aarseth (21) som passerte i sin grå Toyota Yaris på dette tidspunktet. Foto: Politiet
GRÅ TOYOTA: På bakgrunn av dette overvåkningsbildet, der en grå Toyota passerer Pluto kiosk i Sørnesveien klokka 18.10, ønsker politiet å komme i kontakt med eiere av en grå Toyota Yaris som kan ha vært i området. Dette fordi de vil ha klarhet i om det virkelig var den drepte Anja Weløy Aarseth (21) som passerte i sin grå Toyota Yaris på dette tidspunktet. Foto: PolitietVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND (Dagbladet): Politiadvokat Yngve Skovly opplyste på pressekonferansen klokken 17 at de etterlyser eventuelle eiere av en Toyota Yaris som kan ha passert Pluto kiosk i Sørnesveien i Ålesund klokken 18.10.

Politiet ønsker å kunne slå fast om det var den drepte Anja Weløy Aarseth (21), som passerte kiosken på dette tidspunktet, eller om overvåkningskameraet har registrert en annen bilfører i en lignende bil.

- I begynnelsen gikk vi ut og sa at på bakgrunn av vitneobservasjoner, ble parkert tidligst 19 og seinest 19.40. Det har vært usikkert. Vi har på bakgrunn av overvåkningsbilder sett en grå Toyota i Sørnesveien ved Pluto kiosk klokka 18.10.

- Vi ber eiere av av sølvgrå Toyota Yaris som kjørte i området melder seg. Vi er interessert i det nøyaktige tidspunktet offeret parkerte, sier han videre.

Får jakke fra Oslo Politiet har hittil ikke hatt mulighet til å vise fram hvilke klær avdøde Anja Weløy Aarseth (21) hadde på seg fordi de ikke har klart å framskaffe dem til Ålesund.

- Da hun var på joggetur hadde hun på seg sorte Adidas joggesko, sort tights helt ned til beina av merket Nike. Videre hadde hun en rød-oransje overdel også av merket Nike, sier stasjonssjef Oddbjørn Solheim på en pressekonferanse.

- Dette vil vi kle opp en utstillingsdukke så snart vi får tøyet til Ålesund.

- Gå i samme tøy Politiet vil levere ut bilder av offerets bil og overvåkningsbildene politiet har fått sett.

De ber også vitner som skal inn og forklare seg i saken om å kle seg i de samme klærne de hadde kvelden Anja Weløy Aarseth ble drept.

- Vi har bedt vitner om å ha på se nøyaktig samme tøy. Det er praktiske årsaker til dette.

Solheim opplyser at de har gjort over 50 vitneavhør.

- Vi har økt ressursene, og er nå over 50 etterforskere som jobber med denne saken. Vi har alt av spesialister vi trenger.

Et politihelikopter har sirklet over byfjellet i dag for å kartlegge byfjellet. 

- En slik sak fortjener oppklaring, men vi kan ikke garantere dette. Vi kan derimot garantere kvalitet i etterforskningen, sier Solheim.

Holder tett om dødsårsak Politiet bekreftet i går at obduksjonsrapporten viser at det var 21 år gamle Anja Weløy Aarseth som ble drept. De ville imidlertid ikke gå ut med dødsårsaken.

Mange hundre deltok i leteaksjonen etter Anja Weløy Aarseth (21), etter at hun forsvant på en joggetur på Akslafjellet onsdag kveld.

Til tross for at en kvinne ble funnet drept i området på lørdag, var det flere som levde i håpet fram til bekreftelsen fra politiet kom i går ettermiddag.

Politiet opplyste i går at 40 etterforskere jobber dag og natt med å finne ut hva som skjedde med Anja.