MYSTISK KOFFERT: En koffert av denne typen, låst med hengelås, skal ha forsvunnet fra den drepte 87-åringens leilighet: Foto: politiet
MYSTISK KOFFERT: En koffert av denne typen, låst med hengelås, skal ha forsvunnet fra den drepte 87-åringens leilighet: Foto: politietVis mer

Etterlyser tre menn og koffert

Etter drapet på Hamida Didovic (87) i Horten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||87 år gamle Hamida Didovic ble funnet bakbundet og drept i sin egen leilighet i Horten sentrum 22. januar.

Nå går politiet ut med en etterlysning av tre menn og en koffert i håp om nye spor i saken. De tre personene som etterlyses har status som vitner.

De tre mennene er etterlyst tidligere. Nå sender politiet også ut et bilde av en koffert som skal ligne en koffert som politiet mener har forsvunnet fra den dreptes leilighet.

«Etterforskningen har avdekket at det fra avdødes leilighet i Torggata 6a er borte en koffert med ukjent innhold.  Denne kofferten er beskrevet som mørk askegrå av farge. Den var av en gammeldags type og med hank på den ene langsiden.

En av de tre mennene som ble observert utenfor huset bar på en koffert, og politiet antar at det er den samme kofferten som er savnet fra åstedet», heter det i pressemeldingen fra Vestfold politidistrikt.

ETTERLYSER BIL: Denne enkle biltegningen er blant de få beskrivelser politiet har etter drapet. Bilen er muligens rød, ifølge politiet. Tegning: Politiet
ETTERLYSER BIL: Denne enkle biltegningen er blant de få beskrivelser politiet har etter drapet. Bilen er muligens rød, ifølge politiet. Tegning: Politiet Vis mer

- Vi har visst om kofferten en god stund, og kan ikke se bort ifra at det er gjerningsmenn som er observert, sier politioverbetjent Sigbjørn Fevang til Dagbladet.

Politiet har ingen opplysninger om hva kofferten inneholdt.

BiltegningPolitiet går også ut med en tegning av en personbil som er observer i området rundt drapstidspunktet.

Personbilen skal ifølge politiet ha et lite kuffertlokk bak, og skal ha brede baklys, sannsynligvis med flere lyspunkter på hver side.

Bilen som etterlyses er «muligens rød av farge», skriver politiet.

FLUKTRUTE?: Politiet mener dette er en mulig fluktrute. A er åstedet, ved D er de tre personene sist sett. Bilen er sett ved bokstaven B, og kjørte antakelig ruten mot C og ut av byen.
FLUKTRUTE?: Politiet mener dette er en mulig fluktrute. A er åstedet, ved D er de tre personene sist sett. Bilen er sett ved bokstaven B, og kjørte antakelig ruten mot C og ut av byen. Vis mer

- Tegningen er vag, men kan muligens ha nytteverdi. Bilen er observert kjørende i området rundt drapstidspunktet, sier Fevang.

Tre mennDe tre personene som er etterlyst er beskrevet slik:

Mann 1:
Sannsynligvis i 20-årene. Høyde ca. 190 cm høy, slank, sort eller mørk brunt hår.  Relativt slett og kort hår klippet i fasong — ikke lenger ned enn ørene, pannelugg.  
Klesdrakt: rød dunjakke/boblejakke som rakk til midten av hoftene, mørke bukser — mulig olabukse, rette bein i buksen. Generelt moteriktig kledd.

Mann 2:
Sannsynligvis i slutten av 20-årene eller begynnelsen av 30-årene. Høyde ca 175-180 cm høy, normal slank kroppsfasong.  Klesdrakt: nøytralt kledd — muligens en mørk vinterjakke.
 
Mann 3:
Sannsynligvis i slutten av 20-årene eller i begynnelsen av 30-årene. Lavere enn de to andre, muligens under 170 cm. Tett kroppsbygning.  Klesdrakt: nøytralt kledd, muligens en hvit eller offwhite lue.

ÅSTEDET: I sin egen leilighet i dette huset i Horten sentrum ble 87-åringen funnet drept. Foto: Arnt E. Folvik
ÅSTEDET: I sin egen leilighet i dette huset i Horten sentrum ble 87-åringen funnet drept. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer