Etterlyser tungt bevæpnet mann

Mannen med navnet John Allen Williams er etterlyst i snikskyttersaken. Politiet sier at han må ses på som farlig, han antas å være tungt bevæpnet og reise med et barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikansk politi etterlyste onsdag kveld en 42 år gammel mann i forbindelse med jakten på snikskytteren.

Ikke mistenkt

Mannen, John Allen Williams, har ikke status som mistenkt i saken, men politiet ønsker å avhøre ham i forbindelse med saken, opplyste politisjefen i Montgomery, Charles Moose.

Williams, som også benytter navnet John Allen Muhamed, er svart, 1.85 høy og veier rundt 80 kilo, heter det i etterlysningen.

- Denne arrestordren er ikke knyttet til den siste tids skyteepisoder, men til brudd på våpenloven, opplyste Moose.

Politiet tror Muhammad reiser med 17-åringen John Lee Malvo fra Jamaica. Muhammad er guttens stefar.

Bakgrunn fra forsvaret

Talsmenn fra forsvaret forteller til CNN at Muhammad er krigsveteran og at han var med i Gulfkrigne. Han er ikke trent som snikskytter og var ikke i spesialstyrkene, men i en konvensjonell hæravdelig.

En Chevrolet Caprice registrert med New Jersey-skilter skal være sentral i saken.

Etter mordet på Pascal Charlot, 72, den 3. oktober lette politiet etter en burgunder Chevrolet Caprice. En slik bil ble senere funnet utbrent i Washington-området. Det er ikke kjent om den hadde noe med mordet å gjøre.

Politiets etterforskere undersøkte onsdag en bakgård i Tacoma, nær Seattle helt nordvest i USA, ikke langt fra militærbasen Fort Lewis der Williams tidligere var stasjonert.

Det er ikke kjent hva etterforskerne lette etter, eller om noe ble funnet.

- Som en and i en renneløkke

Samtidig forsøker politiet å snakke med snikskytteren.

Etterforsknigsleder Charles Moose har på nytt sendt ut en beskjed til morderen på en pressekonferanse. Han har også flere ganger tidligere forsøkt å levere beskjeder til snikskytteren.

Onsdag kveld:

- Vi forstår at du kommuniserte med oss ved å ringe flere ganger. Det at vi ikke har kunnet snakke med deg har vært en bekymring for oss, på samme måte som det har vært det for deg.

Du har indikert til oss at du vil gjøre og si speisielle ting. Du har bedt oss om å si, vi siterer:

Vi har fanget skikskytteren som en and i en renneløkke

Siatat slutt. Vi forstår at det er viktig for deg å høre at vi sier dette.

Uansett vil vi understreke hvor vanskelig det har vært for oss å forstå hva du vil, fordi du har valgt å bruke notater, indirekte beskjeder og oppringninger til andre jurisdiksjoner. Løsningen er å ringe oss og få et privat gratisnummer etablert kun for deg.

Vi ber deg fortsatt om å skrive til oss på adressen P.O Box 7875, Gaithersburg, Md. 20898-7875. Om du nøler med å kontakte oss, vær sikker på at vi sitter klare til å snakke direkte med deg. Det har du vårt ord på.

Om vi kan etablere kommunikasjon med deg kan vi tilby andre måter å adresssere det du har bedt om. La oss snakke direkte med hverandre. Vi har et svar til deg på ditt forslag. Vi venter på at du skal kontakte oss.

Den merkelige ande-setningen snikskytteren fikk politiet til å si på direkten refererer muligens til et eventyr.

I eventyret forsøker en brautende kanin å fange en and i et snøre. Det ser ut som kaninen klarer å fange anda, men den klarer å rømme, og drar kaninen med seg. Kaninen faller over en trestamme og setter seg fast der.

Søndag

Den første beskjeden til snikskytteren via media kom etter at en mann ble hardt såret utenfor restauranten Ponderosa i Virgina.

- Til den personen som la igjen en beskjed til oss på Ponderosa i går kveld. Du ga oss et telefonnummer. Vi vil gjerne snakke med deg. Ring oss tilbake på nummeret du ga oss. Takk.

Mandag morgen

- Beskjeden som må leveres er at vi skal svare på en beskjed som vi har mottatt. Vi forbereder responsen nå.

Mandag ettermiddag

- Den personen du ringte kunne ikke høre alt du sa. Signalet var uklart og vi vil gjerne få dette riktig. Ring oss tilbake slik at vi kan forstå det klart.

Tirsdag ettermiddag

- Vi har mottatt en beskjed og vi vil svare snart.

Tirsdag kveld

- De siste dagene har du forsøkt å kommunisere med oss. Vi har undersøkt mulighetene du foreslo, og funnet ut at det ikke er mulig elektronisk å oppfylle det du ba om. Unansett er vi fortsatt åpne og klare til å snakke med deg om dine forslag. Det er viktig at vi gjør dette uten at noen blir såret. Ring oss tilbake på det samme nummeret du brukte tidligere for å få det 800-nummeret som du har bedt om. Om det kan få deg til å føle deg mer komfortabel kan en privat postboks eller en annen sikker metode opprettes. Du har indikert at dette handler om mer en vold. Vi venter på å høre fra deg.

SNAKKER MED SNIKSKYTTEREN:</B> Etterforskningsleder Charles Moose gir kryptiske beskjeder i media.
<B>UTSTEDTE ARRESTORDRE:</B> Politiet advarer om at John Allen Williams er farlig og tungt og bevæpnet.