Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etterlyser ukjent sjåfør etter mulig drap i Lofoten

24-åringen, som er siktet for legemsbeskadigelse etter at ei småbarnsmor (23) ble funnet død, sier at han var i Svolvær.

ETTERLYSER: Politiet jakter nå på en ukjent mannsperson som skal ha kjørt siktede fra Laukvik til Svolvær. Foto: Lisa Nøtnes
ETTERLYSER: Politiet jakter nå på en ukjent mannsperson som skal ha kjørt siktede fra Laukvik til Svolvær. Foto: Lisa Nøtnes Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LAUKVIK / OSLO (Dagbladet): 24-åringen som er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, etter at en 23 år gammel småbarnsmor ble funnet død i Laukvik i Lofoten, sier at han ikke var i Laukvik på det tidspunktet kvinnen døde.

Etterlyser ukjent mann I avhør har han forklart at han var inne i Svolvær, drøye tre mil unna. Da han kom tilbake til leiligheten han disponerer i Laukvik, var småbarnsmora død.

- Han har forklart at han ble hentet og kjørt tilbake av «noen». Han har ikke klart å gjøre rede for hvem dette er, sier politiadvokat Knut-Inge Myklebust i Midtre Hålogaland politidistrikt til Dagbladet.

Politiet ønsker nå å komme i kontakt med personer som har vært i kontakt med den siktede 24-åringene i timene før småbarnsmora ble funnet død ved 20-tida lørdag kveld.

- Vi er interessert i å komme i kontakt med folk som har kjørt ham til eller fra Laukvik, sier Myklebust.

- Sårskader Avdøde hadde skader som gjør at politiet karakteriserer dødsfallet som mistenkelig.

- Hun hadde enkelte sårskader, og det var noe blod. Det framstår ikke som hun hadde sovnet inn, sier politiadvokaten.

SJOKK: Flere venner av avdøde og siktede Dagbladet har snakket med, forteller at de er i sjokk etter det som har skjedd. Laukvik er ei lita bygd med bare 500 innbyggere, der alle kjenner alle. Foto: Lisa Nøtnes
SJOKK: Flere venner av avdøde og siktede Dagbladet har snakket med, forteller at de er i sjokk etter det som har skjedd. Laukvik er ei lita bygd med bare 500 innbyggere, der alle kjenner alle. Foto: Lisa Nøtnes Vis mer

I ettermiddag ble det avholdt flere markeringer i Laukvik for å minnes den livsglade 23-åringen, som bodde sammen med sin to år gamle sønn. Kirka har vært åpen, og klokka 17 var det fakkeltog i bygda, der ungdom som kjente både avdøde og siktede deltok.

- Laukvik er ei veldig spesiell bygd med veldig godt og tett samhold. De har nytt ungdomsshus bygget på dugnad, der hele bygda har gjort en fantastisk jobb. Når ting som dette skjer, så rammer det så hardt at ingen kan være forberedt, sier Hugo Bjørnstad, ordfører i Vågan kommune, til Dagbladet.

- RAMMER HARDT: Hugo Bjørnstad, ordfører i Vågan kommune, sier Laukvik er ei spesiell bygd. Foto: arctic-council.org
- RAMMER HARDT: Hugo Bjørnstad, ordfører i Vågan kommune, sier Laukvik er ei spesiell bygd. Foto: arctic-council.org Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!