Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etterlyser ukjente personer

SJØVEGAN (Dagbladet): Kripos vil i dag gå ut med en etterlysning av flere ukjente personer, som er blitt observert i Sjøvegan sentrum i tida rundt da Marie-Louise Bendiktsen (59) ble drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Strategien i drapsetterforskningen er å finne ut av alle bevegelser som har vært i Sjøvegan sentrum fra mandag kveld til onsdag morgen i forrige uke.

På den måten håper politiet at de vil ringe inn gjerningsmannen, som politiet tror er en person fra Salangen kommune.
Gjerningsmannen har trolig vært på åstedet to ganger i dette tidsrommet. Første gangen da han på en særdeles brutal måte drepte den 59 år gamle kvinnen. Andre gangen før huset begynte å brenne i 5-tida onsdag morgen.

Kripos-førstebetjent Håvard Aksnes bekrefter overfor Dagbladet at det er mange personer som har oppholdt seg i Sjøvegan sentrum som ikke er identifisert.

- Det dreier seg om personer som er sett i Sjøvegan, men som vi ikke har noen forklaring på, sier Aksnes.
En håndfull av disse observasjonene regner politiet som veldig viktig å finne ut av. Derfor vil politiet i dag gå ut med en etterlysning av flere personer som er sett i sentrum.

Puslespill

De mer enn 20 etterforskerne som jobber med saken prøver å sikre seg kontroll over alle bevegelser som har vært i den lille bygda, både av kjøretøy og personer. For å holde styr på den store informasjonsmengden, jobber en kriminalanalytiker hele tida med å sortere informasjonen på data. Mer enn 500 personer har trolig beveget seg i det aktuelle området på denne tida.

Politiet har nå fått rundt 200 tips fra publikum om saken. Mange av disse tipsene dreier seg nettopp om personer og kjøretøyer som er blitt observert.

Flere av etterforskerne jobber nå nesten bare med å foreta alibisjekk av personer som er interessante for etterforskerne. Blant personene som skal alibisjekkes grundig, er flere som tidligere er straffet for volds- og vinningsforbrytelser.

Alibisjekk

Selv om politiet fremdeles er i en fase som er preget av innhenting av informasjon, har etterforskningsledelsen allerede fordelt flere hundre arbeidsoppgaver til etterforskerne fra Kripos og Senja politidistrikt.

Kriminalteknikerne fra Kripos avsluttet i går undersøkelsene i den utbrente eneboligen. De vet ikke sikkert hva det var som forårsaket brannen i boligen. Åstedsgranskerne skal nå undersøke en rekke gjenstander i Kripos' laboratorie for å prøve å få svar på brannårsaken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!