Etterlyser ung mann

Politiet på Gjøvik er svært interessert å komme i kontakt med en mann mellom 17 - 22 år i forbindelse med voldtektsforsøket på en åtte år gammel jente. Mannen ble sett ved åstedet på Kopperud i Gjøvik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjerningsmannen er fremdeles på frifot. Nå er politiet interessert å komme i kontakt med en ung mann som ble observert av flere vitner ved Sørbyen omsorgssenter. Den åtte år gamle jenta ble dratt inn i en kjeller og forsøkt voldtatt. Mye tyder på at den unge gjerningsmannen planla overfallet.

Politiet var i utgangspunktet interessert å komme i kontakt med to personer, som tilsvarte beskrivelsen jenta ga til politiet. Den ene av disse er nå sjekket ut av saken.

Flere vitner har sett den andre personen, som skal ha en ring i nesa, 160-170 centimeter høy og mellom 17 og 22 år.

- Vi synes det er merkelig at ikke denne personen har meldt seg. Vi har flere forskjellige observasjoner av denne personen. Vi oppfordrer han til å melde seg, sier politiinspektør Atle Roll-Mathisen i Vestoppland politidistrikt til Dagbladet.

Politiet på Gjøvik sitter med gode tekniske spor i saken. I tillegg til fotavtrykk på åstedet, har etterforskerne sikret seg et fingeravtrykk som kan tilhøre gjerningsmannen. Dagbladet har fått bekreftet at en ungdom skal ha fortalt om overfallet til kompiser i Gjøvik-distriktet. Politiet vil ikke kommentere disse opplysningene.

I påsken trapper etterforskerne ned noe av arbeidet. Politiet har fått laget en såkalt fantomtegning av den antatte gjerningsmannen, men har bestemt seg for ikke å offentliggjøre tegningen før etter påske.

frode.hansen@dagbladet.no