Foto: Benjamin Aker
Foto: Benjamin AkerVis mer

Etterlyser vitne etter dramatisk bussbrann i Oslo

Full fyr i et av hovedstadens travleste trafikknutepunkt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet ønsker å komme i kontakt med en sortkledd mann som var om bord i bussen da denne begynte å brenne midt i rushtrafikken i formiddag.

De dramatiske bildene viser bussen i full fyr midt i rundkjøringa på Skøyen i Oslo. Rute 151 til Rykkinn er en av hovedrutene mellom Oslo og Bærum med normalt svært fulle busser.

Brannen oppstår plutselig midt i et av Oslos mest trafikkerte knutepunkt, der Drammensveien knyttes sammen med E18 og Bygdøylokket.

Etterlyst Politiet kan nå ikke utelukke at brannen er påsatt. Det etterlyste vitnet skal være en mann, ca 180, 40-50 år, tynn, ryggsekk, gips på høyre hånd, sorte klær, rød hanske på enten høyre eller venstre hånd.

- Dette er en person som skal ha befunnet seg på bussen. Vi tror han kan ha opplysninger om brannforløpet. Vi kan ikke utelukke at den er påsatt, sier operasjonsleder Vidar Pedersen ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Politiet fikk første melding om brannen like før klokka 10.00, men det skal ikke være snakk om personskader.

- Nei, vi har ikke fått inn noen meldinger om skader. Da vi ankom stedet var alle evakuert, ser Pedersen.

- Hva skyldes brannen?

- Det er for tidlig å si noe på dette tidspunktet. Vi vet ikke hvordan brannen startet, sier Pedersen til Dagbladet.

Politiet ønsker å komme i kontakt med ett vitne: mann, ca 180, 40-50 år, tynn, ryggsekk, gips på høyre hånd, sorte klær, rød hanske på enten høyre eller venstre hånd.
- Store utfordringer
Politiet har foreløpig ikke oversikt over hvor mange som var om bord i bussen da den tok fyr.- Alle skal ha kommet seg fort ut, men på grunn av kulda hadde naturlig nok de fleste kommet seg videre før vi kom til stedet, sier Pedersen.Brannen har skapt store trafikkutfordriner i rushtrafikken på E18. I tillegg har slokkingsarbeidet ført til stor fare for is og svært glatte veier i området. Dette jobbes det med å utbedre nå, melder politiet.

Øverste delen er utbrent

Benjamin Aker, som jobber i Visma i 9.et. rett ved rundkjøringen fikk med seg dramaet.

- Bussen ble kjørt inn i rundkjøringen, og det så ut som den ble parkert der med vilje fordi dette er det beste åpne området. Jeg så bare bussjåføren komme ut, før det kom folk og stoppet trafikken, sier Aker til Dagbladet.

- Brannen ser ut til å være slukket, og fra 9.etasje der jeg jobber, kan vi se at hele den øverste delen er utbrent. I tillegg til brannbilen er det en bergingsbil på stedet, forteller Aker.

Skulle til Rykkin - Bussen tilhører Norgesbuss, rute 151, var på vei til Rykkinn i Bærum fra Oslo, opplyser informasjonssjef Gry Isberg i kollektivselskapet Ruter.

Isberg var ikke informert om etterlysningen eller indikasjoner på at brannen kan være påsatt.

- Det skal ha begynt å brenne i motoren, og brannen ble oppdaget på holdeplassen på Sjølyst litt før klokka ti. Passasjerene ble evakuert der, ingen skadet.

Foto: Benjamin Aker
Foto: Benjamin Aker Vis mer