Etterlyser vitne som sto på dødsbrua

Mann i hettegenser synlig på video av ulykken.

DØDE ETTER FALL: En kvinne døde etter i ettermiddag etter at hun falt ned fra Porsgrunnsbrua. Kvinnen forsøkte å gå over brua da bruklaffene åpnet seg. Foto: Bjørn Harry Schønhaug/Varden
DØDE ETTER FALL: En kvinne døde etter i ettermiddag etter at hun falt ned fra Porsgrunnsbrua. Kvinnen forsøkte å gå over brua da bruklaffene åpnet seg. Foto: Bjørn Harry Schønhaug/VardenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet har nå studert en video som viser store deler av hendelsesforløpet til dødsulykken på Porsgrunnsbrua i ettermiddag. En 85 år gammel kvinne fra Porsgrunn som gikk på brua med rullator da den åpnet seg døde.

- Vi har sett gjennom videoen som er tatt opp av en av passasjerene som var på båten som brua åpnet seg for. Den viser store deler av hendelsen. Vi ser at hun beveger seg opp på brua og at den løfter seg. Hun kommer ganske høyt opp og nærmer seg nesten toppen. Så skir hun ned langs siden av brua. Hun faller over kanten og ned på en betonghylle under brua hvor hun blir funnet omkommet, Gunstein Bjørgum politiadvokat i Telemark politidistrikt til Dagbladet.no.

Etterlyser mann
På videoen kan man også se en person som politiet nå ønsker å komme i kontakt med, som vitne.

- Det er en mann på brua når ulykken skjer som vi ønsker å komme i kontakt med som vitne. Han er kledd i grå hettegenser og har sykkelhjem, sier Gunstein Bjørgum politiadvokat i Telemark politidistrikt til Dagbladet.no.

Saken blir etterforsket som en ulykke. De foreløpige undersøkelsene tyder på at kvinnen gikk på rødt. Ifølge politiadvokaten er det alt for tidlig å si om det vil komme noen siktelser i saken.

- Uhyggelig
Kristian Kæsj Sørensen ble vitne til dødsulykken da han hadde lunsj fra jobbe på kjøpesenteret Down town.

- En rekke biler hadde stoppet opp på rødt lys foran brua, men en gammel dame så ikke ut til å legge merke til at det var rødt. Hun fortsatte bare rett videre. Brua var nede da hun gikk inn på den, men begynte å gå opp kort tid etter. Hun skled nedover veibanen og forsvant i sprekken mellom bruklaffen og veien, forteller han.

ULYKKESSTEDET:  Politi og redningsmannskaper kom raskt til stedet, men kvinnens liv sto ikke til å redde. Foto: Bjørn Harry Schønhaug/Varden
ULYKKESSTEDET: Politi og redningsmannskaper kom raskt til stedet, men kvinnens liv sto ikke til å redde. Foto: Bjørn Harry Schønhaug/Varden Vis mer

Sørensen synes det var svært uhyggelig.

- Jeg har tenkt tanken at det kom til å skje en ulykke der en eller annen gang. Broa er sikret med lys og bom, men på gangveien er det ingen fysisk hindring. Det er ofte at folk tar sjansen på å gå over selv om det er rødt. Jeg har gjort det selv hvis jeg har sett at det ikke er båter i sikte. Jeg tror ikke denne ulykken kommer til å stoppe folk heller. De kommer til å fortsette å gå over på rødt, sier Sørensen.

Har vært liknende hendelser
- Vi har tidligere gått ut i media med bekymringer over at folk går på rødt, bekrefter trafikksjef i Statens vegvesen Region Sør Gunnar Lien overfor Dagbladet.no.

- Det er mange ting med brua. Noen forbedringer er allerede gjort, og vi skal gjøre flere. Vi er nødt til å se på hva som kan forbedres, ier han. Lien kjenner ikke til om det har vært lignende ulykker på brua tidligere.

- Men det har vært tilløp til det, uten at jeg kjenner detaljene

SÅ ULYKKEN: Kristian Kæsj Sørensen hadde lunsjpause da han ble vitne til dødsulykken. Foto: Privat
SÅ ULYKKEN: Kristian Kæsj Sørensen hadde lunsjpause da han ble vitne til dødsulykken. Foto: Privat Vis mer