Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etterlyser vitne til mishandling

Tenåringer nekter før fengslingsmøte i Fredrikstad i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet etterlyser et vitne til en mishandlingsepisode knyttet til gruppevoldtekten av ei 15 år gammel jente i Fredrikstad natt til fredag forrige uke.

Tre tenåringsgutter framstilles i ettermiddag for varetektsfengsling i Fredrikstad tingrett, opplyser politiadvokat Kåre Solvoll i Østfold politidistrikt til NTB. To av dem er siktet for å ha voldtatt en 15-år gammel jente natt til fredag, og alle er siktet for vold mot et vitne i saken, ett døgn etter voldtekten.

Dagbladet.no får opplyst at alle er mellom 17 og 19 år. To av dem er irakiske statsborgere og den tredje er norsk statsborger med utenlandsk bakgrunn.

Plankemannen på frifot

De tre ble pågrepet i Arendal mandag. Der var de sammen med en fjerde tenåring, som angrep en politimann med en planke. Politimannen fikk skulderen ut av ledd.

Plankevoldsmannen - en russisk statsborger - var ikke pågrepet i formiddag, får Dagbladet.no opplyst ved Arendal politistasjon.

Luftet hunden midnatt

Politiet ønsker kontakt med en mann i 50-årene som kan ha vært vitne til mishandlingen av vitnet, melder f-b.no.

 FRA FREDRIKSTAD TIL ARENDAL:  De tre tenåringene som framstilles for varetektsfengsling i Fredrikstad i dag for gruppevoldtekt og mishandling av et vitne, ble pågrepet i Arendal mandag. I forbindelse med pågripelsen gikk en fjerdemann i gjengen til angrep på en politimann med en planke. Plankevoldsmannen er fortsatt på frifot. MMS-foto: ERNEST BOSZWARA.
FRA FREDRIKSTAD TIL ARENDAL: De tre tenåringene som framstilles for varetektsfengsling i Fredrikstad i dag for gruppevoldtekt og mishandling av et vitne, ble pågrepet i Arendal mandag. I forbindelse med pågripelsen gikk en fjerdemann i gjengen til angrep på en politimann med en planke. Plankevoldsmannen er fortsatt på frifot. MMS-foto: ERNEST BOSZWARA. Vis mer

- Mannen skal ha vært ute på luftetur med hunden et sted i tidsrommet midnatt -01.00 natt til lørdag, og kommet såpass tett opp i situasjonen at gjerningsmennene trakk seg noe tilbake. Den fornærmede i saken så da sitt snitt til å stikke av, forteller politiavdelingssjef Bjørn Holmefjord.

I innledende avhør skal de tre siktede ha nektet enhver form for straffskyld. (NTB).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!