Etterlyser vitner etter mystisk grusvei-dødsfall

To kvinner ble funnet på en grusvei i Snartemo grytidlig søndag morgen. En av dem var døde, og politiet holder nå alle muligheter åpne for hva som kan ha skjedd.

ETTERFORSKES: En kvinne er død og en er hardt skadd etter en hendelse på denne grusveien i Snartemo i Vest-Agder natt til søndag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
ETTERFORSKES: En kvinne er død og en er hardt skadd etter en hendelse på denne grusveien i Snartemo i Vest-Agder natt til søndag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

5.32 natt til søndag fikk politiet melding fra en forbipasserende på en grusvei i bygda Snartemo i Vest-Agder.

To kvinner ble funnet langs grusveien. Den ene ble erklært død av lege på stedet, mens den andre ble fløyet til sykehus med luftambulanse.

På stedet, ved de utenlandske kvinnene, ble det også funnet en ATV. Politiet er imidlertid i tvil om kvinnene selv har vært involvert i en ulykke med kjøretøyet.

- Alle muligheter åpne

- Grunnen til at ATV-en var nevnt, var fordi det ble funnet en på stedet. Vi kan imidlertid ikke knytte hendelsen opp til ATV-en. Akkurat nå holder vi alle muligheter åpne, sier politiadvokat Hellek Rue i Agder politidistrikt til Dagbladet.

Politiet er per nå sparsommelige med detaljer fra saken. Den avdøde kvinnen er ennå ikke identifisert, og selv om politiet fikk snakket med kvinnen som ble skadd i hendelsen på sykehus i dag, vil de ikke opplyse om hva hun har fortalt.

- Vi vil ikke gi noen detaljer nå, fordi vi etterlyser andre vitner, sier han.

Etterlyser vitner

DØDSFALL: Kvinnene ble funnet kort avstand fra hverandre av noen andre forbipasserende rundt 05.30 søndag morgen. Politiet etterlyser vitner. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
DØDSFALL: Kvinnene ble funnet kort avstand fra hverandre av noen andre forbipasserende rundt 05.30 søndag morgen. Politiet etterlyser vitner. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Politiet ønsker å komme i kontakt med personer som har vært i området Urestadveien i Snartemo i Hægebostad i tidsrommet 00:00-06:00, natt til søndag 2. juni 2019.

- Dette for å kartlegge bevegelsene i området. Det gjelder både observasjoner gjort av personer i bil, eller av personer til fots, sier Rue.

- Det er snakk om en grusvei som ligger i nærheten av Snartemo togstasjon, sier han.

Rue opplyser videre at de to kvinnene ikke er bosatt i sørlandsbygda og at pårørende til den avdøde kvinnen ikke er varslet.

Ifølge NRK ble det holdt en dugnad på en gård i forbindelse med en forestående festival. Begge kvinnene skal ha deltatt på en fest der lørdag kveld.

Politiet vet ennå ikke nøyaktig når hendelsen skjedde.

- Det er en del av den pågående etterforskningen å etablere når det skjedde. Vi avventer nå opplysninger fra teknikere og obduksjonen.

Kan ha blitt påkjørt

Politiet sa søndag kveld at de var usikre på hva som hadde skjedd, og at de selv etter tekniske undersøkelser og en rekke avhør rett og slett ikke kan utelukke noen ting som helst.

Politiadvokat Rue sier til NRK at en av teoriene politiet jobber ut fra «er at det er en tredjeperson inne i bildet». Politiet kan per nå ikke utelukke at den døde kvinnen kan ha blitt påkjørt.

- Vi aner faktisk ikke hva som har skjedd, om det er en ATV-ulykke eller en annen type ulykke. En person er funnet hardt skadd, og en annen død, kort avstand fra hverandre, sa politiadvokat Cecilie Pedersen Hille til Dagbladet i går.

Flere vitner er avhørt i saken, men ingen har status som siktet eller mistenkt.

- Dette er en veldig, veldig vanskelig sak, sa politiadvokat Cecilie Pedersen Hille til Dagbladet søndag kveld.