Etterlyser vitner i universitets-voldtekt

Politiet i Bergen etterlyser vitner etter at en 24 år gammel jente ble utsatt for et overgrep i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Ifølge bt.no skal overgrepet mot kvinnen ha funnet sted på ett av herretoalettene ved det Historisk-filosofiske fakultet. Åstedet ligger i første etasje, i samme bygning som biblioteket i bygningen.

Overgrepet skal ha funnet sted klokka 19.15, skriver bt.no. Politiet lette i går kveld etter tekniske spor i saken, og var svært sparsommelige med kommentarer i saken.

Ber om vitner

- Vi etterforsker saken og jobber med å avhøre de ansatte og andre som var i bygningen. Alle som befant seg i bygningen på tidspunktet bør henvende seg til politiet i Bergen.

De bør ringe 55 55 63 00 og be om volds- og sedelighetsavsnittet, sier politiførstebetjent Jens Ekman til Dagbladet.no.

Politiet sikret i går kveld spor på åstedet.

Kvinnen har beskrevet gjerningsmannen for politiet, men etterforskerne vil ikke si mer enn at det dreier seg om en mann. Kvinnen skal ikke ha kjent mannen fra før.

Uvedkommende kastet ut

Det er uklart om overgriperen har noen tilknytning til universitetet. Mange ganger tidligere skal uvedkommende ha blitt kastet ut av bygningen.

Frem til klokken 19 holder Universitetsbiblioteket åpent i samme bygning. Utenom biblioteket blir HF-bygget stort sett brukt som lesesal av hovedfagsstudenter på kveldstid. Det er ikke mulig å komme inn i bygningen uten nøkkelkort etter klokka 19 om kvelden, skriver Studvest, studentavisa ved UiB.

ÅSTEDET: Det var i denne bygningen overgrepet skjedde.