Etterlyser ytterligere tre personer i Kristin-saken

Larvik: Selv om politiet har pågrepet mannen de mener drepte 12 år gamle Kristin Juel Johannessen, etterlyser de nå ytterligere tre personer som er sett i nærheten av åstedet drapskvelden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag ble en 54 år gammel mann fra Sandefjord varetektsfengslet for to uker, siktet for å ha drept Kristin Juel Johannessen.

Flere aviser skriver at politiet har tekniske funn som knytter denne mannen til åstedet, men det vil ikke politiet kommentere.

Full bredde

- Vi har pågrepet den vi mener er gjerningsmannen, og saken står ikke noe annerledes nå enn da han ble fengslet. Men vi vil etterforske saken i full bredde, og ønsker å kartlegge alle bevegelser i området den aktuelle kvelden, sier politimester Svein W. Løsnæs.

Politiet gikk fredag ut med en oppfordring til publikum om å gi opplysninger om tre ulike personer. Etter tips fra publikum er to av dem nå sjekket ut av saken. Den tredje, en mopedist, har politiet ennå ikke fått noen flere tips om. Mandag offentliggjorde politiet en tegning av denne mannen.

Politiet ønsker informasjon om følgende personer:

Mopedist i Lågendalen

Et vitne har flere ganger sett en mopedist på rv. 40 på strekningen sørover fra Berganmoen (kl. 17.05) til Kvelde (17.50). Mopedisten kjørte flere ganger forbi vitnet, og parkerte på et tidspunkt mopeden og gikk mot vitnet.

Føreren av mopeden er mellom 30 og 40 år, 165-170 cm høy og har rødlig bustete hår. Han hadde på seg langermet collegegenser, mørk beige bukse, halvhjelm (antakelig svart) som ikke var ensfarvet og en liten, gul svipptursekk med store, røde prikker.

Han kjørte en gul crossmoped med blå/lilla sider på skrå ned fra setet, og den første bokstaven i registreringsnummeret var L. Politiet vil verken utelukke eller fastlå om denne mannen er den samme som siktede.

Gående mann på rv 304

Et annet vitne observerte i 18.30-tiden den kvelden Kristin ble drept en mann gående vestover på rv. 304 ved Kuru, 600 meter vest for Mørk-krysset. Vitnet observerte Kristin på vei i motsatt retning. Mannen gikk sakte og kikket ned i vegkanten, og vitnet tror ikke han snudde seg etter Kristin.

Mannen er mellom 30 og 45 år, 172-175 cm høy, litt kraftig bygget og har lyst, bustete hår. Han var iført bukser med noe rødt på og en lys skjorte.

To mopedister

Politiet ønsker også opplysninger om to mopedister som er observert på veien fra gården Åshildrød i retning Mørk-krysset mellom 18.00 og 19.00 torsdag 5. august. Vitnet som observerte de to bor i området, men kjente ikke mopedene fra før.

- Det er stor sannsynlighet for at vi har andre vitneobservasjoner av disse to allerede, men vi vil gjerne verifisere de vitneforklaringene vi har, sier politimester Løsnæs ved Larvik politikammer.

Politiet har fått inn i overkant av 600 tips i saken, og har allerede avhørt rundt 150 personer. I en stadig større sirkel rundt drapsåstedet på Mørk, fortsetter politiet dør-til-dør-aksjonen for å samle inn opplysninger.

ETTERLYST: Politiet ønsker opplysninger om denne mannen, som ble observert på rv. 40 mellom Berganmoen og Kvelde den kvelden Kristin Juel Johannessen ble drept, torsdag 5. august.