Etterlyses etter dette

- Her er to idioter som gjør narr av byen, skriver borgermesteren i ferieparadiset Venezia, etter at to personer ble observert kjørende på vannski gjennom kanalen i den italienske byen.

RASER: Borgermester i Venezia ,Luigi Brugnaro raser på Twitter etter to menn sto på vannski i kanalen. Reporter: Maja Walberg Klev. Video: Twitter. Vis mer
Publisert

I et innlegg på Twitter har Luigi Brugnaro, borgermesteren i Venezia, gått hardt ut mot to personer som ble observert kjørende på vannski gjennom Grand Canal, hovedtrafikkåra i byen.

Se hendelsen i videovinduet øverst!

Det er svært strenge regler for hva man kan foreta seg i kanalen, og det er blant annet ikke lov til å bade i vannet.

Ifølge The Guardian ble de to unge mennene sett navigere seg gjennom gondoler og vannbusser i kanalen på vannskiene, og flere skal ha postet hendelsen i sosiale medier - riktignok med forskjellig budskap.

Enkelte mener episoden er «skammelig», mens andre skriver at de synes det var «kult».

En som imidlertid ikke synes stuntet var særlig morsomt er borgermester Brugnaro, som nå har utløst en dusør på de to mennene. Etter å ha kalt de to personene for «idioter», skriver han:

- Jeg ber alle hjelpe oss identifisere dem slik at vi kan straffe dem, skriver Brugnaro, som mener episoden er av risiko for offentlig sikkerhet.

Og dusøren?

En middag på hans regning.

Forrige uke skal Brugnaro ha bedt om ti års fengsel for en skotsk turist som ble tatt for å ta seg en dukkert i kanalen, melder The Guardian. I 2020 ble en fransk turist bøtelagt 150 euro for å ha tatt i bruk et paddleboard i kanalen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer