Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etterlyses for to overfallsvoldtekter

Raess Dawlatzai (20) fra Afghanistan mistenkes for å stå bak voldtekter ved Regjeringskvartalet søndag 29. mai og på Alexander Kiellands plass i Oslo natt til i dag.

SLO TIL: Politiet mener denne Raess Dawlatzai (20) står bak overfallsvoldtektene ved Regjeringskvartalet natt til 29. mai og ved Alexandre Kiellands plass natt til i dag. Foto: Politiet
SLO TIL: Politiet mener denne Raess Dawlatzai (20) står bak overfallsvoldtektene ved Regjeringskvartalet natt til 29. mai og ved Alexandre Kiellands plass natt til i dag. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 20 år gamle Raess Dawlatzai fra Afghanistan er etterlyst nasjonalt og internasjonalt, mistenkt for å stå bak to overfallsvoldtekter i Oslo de siste dagene.

Politiet mener han står bak disse overfallsvoldtektene:

• Ved Regjeringskvartalet, Einar Gerhardsens plass, natt til søndag 29. mai cirka klokka 01.30.

• På Alexander Kiellands plass natt til onsdag 1. juni i tidsrommet 00.10 - 00.30. Han tok 34-bussen fra brugata klokka 23.49 til Alexander Kiellands plass. Kvinnen befant seg på samme buss.

Frykter han skal slå til på nytt I en pressemelding opplyser politiet at de etterlyser mannen med navn og bilde for å advare og hindre at han skal begå flere voldtekter.

- Vi ber alle som kan ha vitneobservasjoner knyttet til overfallsvoldtektene eller har andre opplysninger om mannen om å ta kontakt med politiet snarest, sier politioverbetjent Kari-Janne Lid på Sedelighetsavsnittet i pressemeldingen.

- Vi velger å gå ut på denne måten fordi i dette tilfellet har det skjedd to overfallsvoldtekter med kort tids mellomrom. Vi mener å ha identifisert mannen som står bak som er anmeldi i begge tilfellene, sier Lid til Dagbladet.

Hun sier politiet hovedsakelig går ut med etterlysningen for å forebygge. De tar også høyde for at mistenkte har reist utenlands eller ønsker å gjøre det nå som identiteten hans er kjent.

- Vi går inn i en helg hvor det vil være mange mennesker ute. Vi mener det er vårt ansvar å informere om denne personen for å forhindre at han skal slå til igjen, sier Lid.

Likt modus Politiet har sikret seg bilder fra flere overvåkningskameraer i begge sakene, og har ved gjennomgang av materialet identifisert den etterlyste personen som gjerningsmannen.

Lid bekrefter at det er lignende modus i de to sakene, men hun ønsker ikke å gå i detalj om dem.

- Vi vil undersøke modus opp mot andre uoppklarte voldtektssaker, sier politioverbetjenten til Dagbladet.

Dawlatzai er en 20 år gammel asylsøker fra Afghanistan. Han har oppholdt seg i Norge siden sommeren 2009. I mars i år fikk han endelig avslag på sin asylsøknad og mannen er dermed i landet på ulovlig grunnlag, opplyser politiet.

Han var iført en rød jakke med hvite ermer, hvite skuldre og hvit hette under voldtektene. Han har normal kroppsbygning.

Dagbladet følger saken.

ETTERLYST: Raess Dawlatzai (20) fra Afghanistan. Foto: Politiet
ETTERLYST: Raess Dawlatzai (20) fra Afghanistan. Foto: Politiet Vis mer