Etterlyses i hele Europa

De to drapssiktede tenåringene fra Børselv i Finnmark etterlyses nå i hele Europa. Guttene har flere dagers forsprang på politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet har mottatt en rekke tips etter at de valgte å etterlyse guttene med navn og bilde.

- Vi undersøker tips som går på nye observasjoner av de siktede. Vi har fått observasjoner fra steder som ikke har vært inne i bildet tidligere, og disse tipsene sjekkes av våre kolleger på de respektive stedene. Observasjonene er imidlertid så usikre at jeg ikke vil gå ut med stedsnavn, sier politiinspektør Inger-Marie Landfald ved Vest-Finnmark politidistrikt til Dagbladet.no.

Landfald sier at de to guttene hadde et større pengebeløp med seg da de forsvant fra Børselv.

- Jeg kan også bekrefte at sønnen til den drepte har pass, sier Landfald. 18-åringen har ikke gyldig pass.

Kan ha langt forsprang

De to kameratene på 17 og 18 år ble sist observert i Børselv lørdag 1. juli. Politiet tror laksefiskeren Bernt Alfred Lillebo (52) ble drept torsdagen før, og at hans sønn og sønnens 18 år gamle kamerat var de siste som så ham i live.

Mandag ble Lillebo funnet død etter å ha vært meldt savnet av familien. Først tirsdag ble de to ungguttene etterlyst. Dermed kan de to rømlingene ha et forsprang på inntil fire dager på politiet.

- Det er klart at det er uheldig. Forspranget gjør at det kan være vanskelig å finne dem, og at de kan ha kommet langt, sier Landfald, som ikke vil utelukke at de to kan ha skilt lag.

Guttene skal ifølge politiet ha tatt skiltene fra Lillebos bil og plassert dem på en avskiltet Toyota Corolla 1982-modell. Ingen av guttene har sertifikat.