Etterlyses over hele verden

28-åringen som kastet ølglasset på norske Andreas.

TROR HAN VAR I OSLO: Onsdag sa dansk politi at de hadde fått tips om at den etterlyste 28-åringen kunne være i Oslo. Foto: Dansk politi
TROR HAN VAR I OSLO: Onsdag sa dansk politi at de hadde fått tips om at den etterlyste 28-åringen kunne være i Oslo. Foto: Dansk politiVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Den danskpakistanske 28-åringen som kastet et ølglass i hodet på norske Andreas Bull-Gundersen blir nå etterlyst over hele verden. Det melder TV 2.no.

- Vi har vært i retten, og får en kjennelse i rettssystemet i dag på at vi kan etterlyse ham via Interpol, sier viseinspektør Ove Dahl i politiet i København til TV 2 Nyhetene.

Kan ha vært i Oslo

Dansk politi gikk mandag ut med bildene av glasskasteren. Tirsdag visste de navnet hans og onsdag hadde de fått tips om at han kunne gjemme seg i Oslo.

- Vi har fått flere henvendelser som tyder på at han kan være i Oslo, så vi er i kontakt med norsk politi, sa politikommisær Henning Schou Kofoed til Dagbladet
.

Ifølge Schou Kofoed skulle den 28 år gamle dansken som er etterlyst oppholde seg i det norske innvandrer- og gjengmiljøet.

Fikk ølglass i hodet
25 år gamle Andreas Bull-Gundersen ble funnet død i husbåten sin forrige tirsdag.

Den norske studenten ble slått i hodet med et tungt ølglass under en krangel natt til forrige søndag. Episoden skjedde på Café Rust på Nørrebro, der 25-åringen var sammen med venner.

Den norske 25-åringen hadde en alvorlig blødersykdom, hemofili, som gjorde at han var avhengig av legetilsyn hvis han skadet seg.

Sykepleieren misforsto
Sykepleieren som tok imot Andreas på legevakten i Rigshospitalet natt til søndag misforstod ifølge kameraten og trodde at nordmannen var homofil, og ikke hemofil, slik han hevdet.

- Alle vennene visste at Andreas hadde en sykdom som gjorde at vi måtte passe ekstra godt på ham. Etter at han fikk et ølglass i hodet, oppsøkte vi legevakten, men fikk ingen hjelp, forteller kameraten, som ønsker å være anonym.

Bull-Gundersen fikk beskjed om å dra hjem med taxi.

Fredag innrømmet Rigshospitalet at de kunne reddet livet hans med den rette behandlingen.
- Det er snakk om et tragisk forløp, hvor Rigshospitalet har henvist videre en pasient, hvis liv kanskje kunne vært reddet med den rette behandlingen, skrev sykehuset i en pressemelding.

Hendelsen blir etterforsket av dansk politi og helsemyndighetene.

DØDE: Den norske studenten Andreas Bull-Gundersen døde av skadene han fikk. Foto: Privat
DØDE: Den norske studenten Andreas Bull-Gundersen døde av skadene han fikk. Foto: Privat Vis mer