Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Prinsdal-drapet:

Etterlyst 20-åring pågrepet i Ungarn

Den 20 år gamle mannen som er siktet for drapet på Halil Kara (21), ble i dag pågrepet i Ungarn på vei til Serbia.

PÅGREPET: Den etterlyste 20-åringen fra Oslo som er siktet for drap- eller medvirkning til drap på 21 år gamle Halil Kara, er pågrepet i Ungarn. Video: Malene Storrusten Vis mer

Den etterlyste 20-åringen, som er siktet for drap eller medvirkning til drap på Halil Kara (21), var på vei til Serbia.

Det opplyste Grete Lien Metlid, politiinspektør i Oslo politidistrikt, under en pressekonferanse i kveld.

Politiet håper nå at 20-åringen raskt kan returneres til Norge slik at de får avhørt ham.

Ukjent fluktrute

Hvilken rute den siktede og etterlyste 20-åringen har tatt, ønsket ikke Metlid, overfor Dagbladet, å gå inn på etter pressekonferansen.

- Det må vi komme tilbake til. Det viktigste nå er at han er tatt, og at vi har satt i gang en prosess for å få ham tilbake hit, sier Metlid til Dagbladet.

- Hvordan jobbet politiet med å spore ham opp og pågripe ham?

- Han ble raskt identifisert og etterlyst både nasjonalt og internasjonalt. Samtidig har vi også foretatt mange undersøkelser, og lett operativt etter ham.

- Hvordan har den pågrepne det, er han skadet?

- Føreløpig har vi bare fått en kort korrespondanse om at han er pågrepet i Ungarn. Det er den informasjonen vi har om han nå.

To pågrepet

I går ble en 18 år gammel mann pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap.

18-åringen ble i dag avhørt. Disse avhørene fortsetter i morgen. Da vil politiet også framstille ham for varetektsfengsling.

Politiinspektør Metlid ønsker ikke å gå inn på hva disse avhørene har eller ikke har bragt klarhet i overfor Dagbladet.

PÅGREPET: Politiet har pågrepet mannen som var etterlyst, siktet for drapet i Prinsdal. Mannen ble tatt ved grensa mellom Ungarn og Serbia. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
PÅGREPET: Politiet har pågrepet mannen som var etterlyst, siktet for drapet i Prinsdal. Mannen ble tatt ved grensa mellom Ungarn og Serbia. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

- Vi jobber med motiv. Vi ser blant annet om det kan ha tilknytning til uroligheter og konflikter mellom kriminelle miljøer, og vi ser samtidig om det kan være et mer personlig motiv eller konflikt. Vi har både teorier og opplysninger om dette, men kan ikke si noe om dette, eller si om vi har konkludert med noe i etterforskningen, sier hun.

- Har de to pågrepne noen relasjon?

- Vi får vente litt med å si noe om det. Det pågår fremdeles avhør av 18-åringen, og de vil fortsette. Men vi har tidligere sagt at det kan bli tatt ut flere siktelser.

SORG: Zahid Bhatti og flere kjente sørger over drapet på Halil Kara. Reporter: Amanda Walnum. Video: Christian Wehus. Vis mer

Håper på snarlig retur

Metlid håper at en ny EU-avtale om retur, som ble innført 1. november, kan bidra til en snarlig retur av den siktede 20-åringen.

Politiet har ikke noe svar på om når den siktede er ventet i Norge.

- Vi har noe erfaring med den avtalen, og det har gått raskere nå enn i tidligere saker. Vi håper at det kan gå raskt, og prosessen er enklere nå, sier politiinspektøren.

Dagbladet oppdaterer saken.