Etterlyst 21-åring har meldt seg for politiet

Den etterlyste 21-åringen og hans advokat Jon Christian Elden møtte opp på Oslo politikammer klokken 05.00 i morges. 21-åringen erkjenner ikke straffeskyld etter siktelsen på drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Elden kjørte i natt til Göteborg for å hente 21-åringen. Deretter kjørte de sammen til Oslo politikammer på Grønland. 21-åringen ble satt i arresten hos kriminalvakten.

- Han erkjenner ikke straffeskyld for drap. Derfor fant han det naturlig å melde seg for politiet slik at han fikk gi sin versjon i saken, sier Elden til NTB.

Elden vil ikke gå inn på forklaringen til 21-åringen. Han tar det for gitt at politiet i dag vil begjære varetektsfengsling.

Politibetjent Carl Wiklund ved kriminalvakten på Oslo politikammer bekrefter at 21-åringen har meldt seg. Vold- og vinningsseksjonen vil avhøre 21-åringen i løpet av dagen.

- Selvforsvar

21-åringen var etterlyst etter skytedramaet søndag kveld i et bolighus på Ekeberg i Oslo. En person omkom i skytingen.

Ifølge TV 2 sier 21-åringen at han ikke kjente avdøde, og at han skjøt i selvforsvar. 21-åringen fremstiller hendelsen som et uhell. Det skal ha oppstått en slåsskamp mellom 21-åringen og den avdøde.

Venter

Politiinspektør Gunnar Larsen ved Oslo politidistrikt sier til NTB at 21- åringen er mistenkt, men ikke siktet i saken. Khan er norsk statsborger av pakistansk opprinnelse.

Navnet på den drepte 29-åringen er ennå ikke frigitt, fordi alle pårørende ikke er varslet.

Kriminelt miljø

Gunnar Larsen opplyser at begge de to mennene tilhører et kriminelt miljø preget av vinningsforbrytelser, vold og «noe narkotika».

Larsen vil ikke si noe om hendelsesforløpet i huset i Jomfrubråtveien på Ekeberg søndag kveld.

- Politiet har ikke fått opplysninger fra den etterlyste 21-åringen om at han skal ha handlet i selvforsvar, opplyser Larsen.

Skytedramaet på Ekeberg skjedde om lag klokka 20.45 søndag kveld. Flere vitner ble innbrakt til politiet for avhør.