Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Etterlyst 21-åring vil aldri bli stilt til ansvar

Vil trolig aldri bli stilt til ansvar dersom han står bak drapet på Martine, skriver britiske Daily Mail.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Farouk Abdulhak, som er etterlyst i forbindelse med drapet på Martine Vik Magnussen, vil trolig aldri bli stilt til ansvar om han står bak drapet, skriver den britiske tabloidavisen Daily Mail .

Avisen omtaler dessuten 21-årige Farouk Abdulhak som «ekskjæreste» og går langt i å antyde at sjalusi kan være et motiv for drapet på Martine Vik Magnussen (23).

Farouk Abdulhak har ikke status som mistenkt eller siktet i saken, men er etterlyst i forbindelse med drapet.

Ber om hjelp

23 år gamle Martine Vik Magnussen ble funnet drept i en kjeller i en London-bygård søndag.

Politiet frykter at Farouk Abdulhak er dratt til hjemlandet Jemen. De leter fortsatt etter 21-åringen for å få klarhet i hans eventuelle tilknytning til drapet på den 23 år gamle studenten fra Asker. London-politiet har bedt Farouks far, Shaher Abdulhak, om hjelp i saken og håper faren kan overtale sønnen til å la seg avhøre, skriver Aftenposten.no.

- Vi har snakket med Farouk Abdulhaks far og bedt om hans hjelp til å få sønnen til å returnere til Storbritannia slik at vi kan få snakket med ham, sier politiets pressetalsmann.

Shaher Abdulhak har tidligere uttalt at han ikke vet hvor sønnen er.

FUNNET DREPT: 21 år gamle Farouk Abdulhak er ettersøkt i forbindelse med drapet på Martine Vik Magnussen (23), som ble funnet omkommet søndag. Han er sønn av én av Jemens mektigste menn, som skal ha uttrykt misnøye med Farouk Abdulhaks  livsstil i London. Foto: PRIVAT
FUNNET DREPT: 21 år gamle Farouk Abdulhak er ettersøkt i forbindelse med drapet på Martine Vik Magnussen (23), som ble funnet omkommet søndag. Han er sønn av én av Jemens mektigste menn, som skal ha uttrykt misnøye med Farouk Abdulhaks livsstil i London. Foto: PRIVAT Vis mer


Vil ikke utlevere Abdul Kader Mohammed Kahtan, som er sjef for Interpol-kontoret i Jemen, sier Abdulhak ikke kan utleveres fordi jemenittisk lov ikke tillater det.

- Utlevering strider mot grunnloven, sier han.

Ingen jemenitt er noen gang blitt stilt for retten i Jemen for en forbrytelse som har skjedd i et europeisk land, og diplomatiske kilder tror det er lite sannsynlig at landets myndigheter vil utlevere Farouk Abdulhak.

Kildene i Sana, hovedstaden i Jemen, sier videre at den manglende samarbeidsviljen fra Jemens side kan skyldes at Storbritannia har nektet å utlevere den radikale islamistlederen Abu Hamza al-Masri til Jemen.
Terroranklager
Myndighetene i landet ønsker å avhøre Abu Hamza i forbindelse med terroranklager.

En britisk domstol besluttet i november i fjor at Abu Hamza al-Masri kan utleveres til USA.

Amerikanske myndigheter ønsker å reise tiltale mot Hamza, som er født i Egypt, på elleve punkter, blant annet for gisseltaking og forsøk på å opprette en islamistisk treningsleir i Oregon i USA.

Mannen soner nå en sju år lang fengselsstraff i Storbritannia, dømt for å ha oppfordret sine tilhørere til å drepe ikke-muslimer.


Ba sønnen skjerpe seg
Farouk Abdulhaks far skal ha beordret sønnen til å tone ned livsstilen han førte i London, skriver avisen The Times.

Shaher Abdulhak truet sønnen Farouk med å slå hånden av ham da han fant ut hvilket liv Farouk levde som student i den britiske hovedstaden. Faren skal ha fryktet at sønnens festing gikk ut over studiene ved prestisjefylte Regents College og svertet familiens rykte i hjemlandet Jemen.

- Han ble lært opp til å ta over familiebedriften. Han hadde stort press på seg for å forsvare familiens ære, sier en av Farouk Abdulhaks venner til The Times.

Shaher Abdulhak er en av Jemens rikeste menn og en fremstående forretningsmann med politiske kontakter helt til den jemenittiske presidenten.

- Dersom herr Abdulhak bestemmer at sønnen hans ikke skal røres, så blir han ikke rørt. Han vil bli fullstendig beskyttet, sier en diplomatkilde i Sana.

image: - Etterlyst 21-åring vil aldri bli stilt til ansvar

Shaher Abdulhak har tidligere uttalt at han ikke vet hvor sønnen er.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media