Etterlyst 31-åring pågrepet

Meldte seg for politiet etter knivdrap på Harestua.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 46 år mann gammel ble knivstukket i et boligfelt på Harestua i Oppland ved 21-tida i går kveld. Knivstikkingen skjedde utendørs mellom husveggene i nabolaget og det var flere vitner til hendelsen.

Rømte i panikk

- En mann i 30-årene har meldt seg til politiet og er siktet i saken, sier operasjonsleder Bjørn Slåtsveen til Dagbladet.no.

Politiet har beslaglagt et stikkvåpen og den pågrepne nå i sentralarresten på Gjøvik. Han vil trolig bli fremstilt for varetektsfengsling i morgen.

Gjerningsmannen (31) og knivofferet (46) skal ha kranglet i forkant av knivstikkingen. Gjerningsmannen var på rømmen i vel to timer før han meldte seg for politiet.

Etter hva Dagbladet.no kjenner til skal 46-åringen ha forsøkt å ta seg inn i huset til 31-åringen forut for knivstikkingen. Offerets tidligere kjæreste bor også i nærområdet til drapsstedet.

Forsøkte å redde liv

Offeret levde en stund etter knivstikkingen og de første politifolkene som kom til stedet startet umiddelbart gjenopplivningsforsøk. Luftambulanse ble rekvirert, men 46-åringen var død før helikopteret kom frem.

KRIMINALTEKNIKERE: I natt startet Nye Kripos sine undersøkelser på åstedet på Harestua. Foto: KRISTIN SVORTE
KRIMINALTEKNIKERE: I natt startet Nye Kripos sine undersøkelser på åstedet på Harestua. Foto: KRISTIN SVORTE Vis mer

Et team med kriminalteknikere er på vei fra Nye Kripos i Oslo for å bistå det lokale politiet med etterforskningen.