Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etterlyst dødsvoldsiktet svenske pågrepet i Bamble

Slo dørvakt til døde - rømte etter at han ble løslatt av politiet i mai.

PÅGREPET: Etter nærmere tre måneder på rømmen er mannen som er siktet for å ha slått fembarnsmoren Anne Madsen (41) til døde pågrepet. Bildet av Dørvakta Anne Wendy Madsen ble drept på jobb lørdag 3. mars. Foto: Per Flåthe/Dagbladet
PÅGREPET: Etter nærmere tre måneder på rømmen er mannen som er siktet for å ha slått fembarnsmoren Anne Madsen (41) til døde pågrepet. Bildet av Dørvakta Anne Wendy Madsen ble drept på jobb lørdag 3. mars. Foto: Per Flåthe/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter nærmere tre måneder på rømmen er mannen som er siktet for å ha slått fembarnsmoren Anne Madsen (41) til døde pågrepet, skriver vg.no

- Det stemmer at han er pågrepet. Han sitter i arresten i Skien nå, sier operasjonsleder Vidar Aaltvedt i Telemark politidistrikt.

Døde av slag Aaltvedt forteller at den svenske statsborgeren (27) ble pågrepet uten dramatikk ved 12-tiden onsdag i Bamble i Telemark. Han ønsker ikke å kommentere noe rundt foranledningen til pågripelsen.

Vg skriver videre at 27-åringen er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge etter at han skal ha slått den 41-årige dørvakten Anne Madsen på utestedet Sailors Inn i Porsgrunn. 41-åringen døde kort tid etter slaget, og etterlot seg fem barn.

Advokat Vibeke Hein Bæra bistår familien til den avdøde. Hun forteller om lettelse i familien etter at de ble kjent med pågripelsen.

- Jeg har snakket med avdødes samboer og barn. De uttrykker stor lettelse over at han nå endelig og kan stilles til rette for hendelsen utenfor Sailors Inn da Anne Wendy Madsen døde, sier Bæra.

Bistandsadvokaten mener nå at svensken må varetektsfengsles.

Ble løslatt - Det forventes nå at han holdes i varetekt til alle sakene han har unndratt seg forfølgning fra i Sverige og i Norge kan komme til pådømmelse, sier hun.

Bæra rettet sterk kritikk mot politiet etter at de løslot svensken i mai i år. Både hun og familien sa den gang til VG at de fryktet at han nå kom til å rømme - noe han også gjorde i sommer. Politiet etterlyste ham da i hele Schengen-området.

Det var 3. mars i år at politiet mener at 27-åringen slo Madsen. På det tidspunktet var svensken etterlyst i Sverige for en rekke alvorlige forbrytelser - blant annet vold mot tjenestemann, mishandling, samt seksuell krenkelse av en 13 år gammel jente.