STORE STYRKER: Bevæpnede politimannskaper fra flere politidistrikter med helikopterstøtte gikk i ettermiddag til aksjon mot flere boliger i Arendal. I ett av husene ble tre personer pågrepet, men den etterlyste mannen var i kveld enne på frifot. Foto: STEIN LARSSEN /AGDERPOSTEN
STORE STYRKER: Bevæpnede politimannskaper fra flere politidistrikter med helikopterstøtte gikk i ettermiddag til aksjon mot flere boliger i Arendal. I ett av husene ble tre personer pågrepet, men den etterlyste mannen var i kveld enne på frifot. Foto: STEIN LARSSEN /AGDERPOSTENVis mer

Etterlyst etter skyting i Oslo stakk av fra politikontroll

Stor væpnet politiaksjon med helikopterstøtte i Agder pågår ennå. Tre antatte venner av siktede pågrepet etter tilslag mot bolig i Arendal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du informasjon eller bilder? Tips oss på telefon 24 00 00 00, e-post 2400@db.no eller sms/mms 2400.

(Dagbladet): En stor væpnet politiaksjon har pågått i hele dag i både Arendal, Grimstad og Tvedestrand.

Politiet bekrefter at aksjonen dreier seg om en person som er etterlyst etter skyteepisoden i Oslo tirsdag denne uka, da det ble avfyrt skudd mellom biler midt i sentrum. Politiet gjorde flere pågripelser i saken, men har de siste dagene jaktet på flere involverte som er på frifot.

Dagens aksjon startet i 10.15-tida, da den mistenkte mannen ble stoppet av politiet på E18 ved en tilfeldighet. Samtidig som politiet ble klar over hvem som satt i bilen, klarte han å stikke av.

- Vi fikk meldingen om en bil som kjørte uvørent ved Arendal. En patrulje klarte å stoppe bilen, og da personalia på føreren ble sjekket, ble det klart at han var etterlyst i Oslo for våpenlovbrudd. Patruljen forsøkte å pågripe ham på stedet, men det mislyktes, sier pressetalsmann Terje Pedersen i Agder politidistrikt til Dagbladet.

Både politihelikopter og bevæpnede mannskaper i et stort antall politibiler ble satt inn i jakten. Oslo politidistrikt bistår i aksjonen.

Tre pågrepet I 13-tida ble bilen funnet i et boligområde i Arendal. Politiet tok seg inn i ett hus uten å finne noen, men fikk etterretningsopplysninger om en annen bolig like ved.

- I en aksjon mot dette huset fant vi tre personer. Den etterlyste var ikke blant dem, men vi antar at disse har noe med ham å gjøre, og alle tre er innbragt til politistasjonen, sier Pedersen.

Ifølge ham pågår jakten i 16.30-tida fremdeles for fullt.

- Vårt mål er å finne og pågripe ham, og vi bruker de mannskapene som er nødvendig for å gjøre det på en forsvarlig måte, sier pressetalsmannen.

Skyting og villmannskjøring Det var klokka 19.32 tirsdag kveld politiet fikk melding om at det var avfyrt skudd i St. Olavs gate i Oslo sentrum. Ingen ble skadd i skytingen, vitner fortalte at de så biler villmannskjøre bort fra åstedet etter å ha hørt to skudd.

Senere på kvelden ble to personer, en 30-åring og en 23-åring, pågrepet på Tøyen, og tre biler ble tauet inn. Torsdag pågrep politiet ytterligere to personer i forbindelse med skytinga.

- Vi har ikke indikasjoner på at skytingen er knyttet opp mot noe gjengmiljø i Oslo. Men det er tydelig at det har vært noe uoppgjort mellom de innblandede, sa etterforskningsleder Trond Vennatrø i Oslo politidistrikt til NTB fredag.

De to som ble pågrepet tirsdag ble torsdag varetektsfengslet i fire uker, hvorav to uker i full isolasjon, mens tredjemann ble framstilt for fengsling lørdag.

«Flere av de medimplisertes identiteter er ikke fastlagt, ifølge politiet», heter det i fengslingskjennelsene fra Oslo tingrett.

23-åringen hevder at han og 30-åringen var alene i bilen og ikke var ifølge med andre, men øyenvitner har sagt at det var flere andre biler og en rekke andre menn involvert i møtet som endte med skyting.

30-åringen har i avhør forklart at han truffet flere personer forut for hendelsen på Solli Plass, men nekteter å fortelle politiet hvem det var.

SKYTING: På tirsdag ble det løsnet skudd midt i Oslo. Tidligere denne uka ble fire personer pågrepet i saken. Foto: JACQUES HVISTENDAHL
SKYTING: På tirsdag ble det løsnet skudd midt i Oslo. Tidligere denne uka ble fire personer pågrepet i saken. Foto: JACQUES HVISTENDAHL Vis mer