Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etterlyst etter togbombing

Indiske myndigheter etterlyser to menn etter terrorangrepet i Mumbai.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De to mennene som indiske myndigheter offentliggjorde navnene på i dag, er de første som er mistenkte etter tirsdagens togbombing i Mumbai, melder AP.

Antallet drepte etter angrepet har kommet opp i nesten 200 mennesker.

- Navnene på de mistenkte mennene er Sayyad Zabiuddin og Zulfeqar Fayyaz, sier Sunil Mane i myndighetenes anti-terror patrulje.

Pakistansk militantgruppe

Indiske myndigheter har foreløpig ikke gått ut med nasjonaliteten til de to mistenkte. De har heller ikke sagt noe om hvor bildene av de mistenkte kommer fra. Det ble heller ikke opplyst om hvordan de to kan knyttes til bombeangrepene.

- Det finnes flere indikatorer på at de to har vært involvert i angrepet. Etterforskningen går framover og, vi bør snart komme med noe mer konkret, sier toppbyråkrat D.K. Shankaran til AP.

Tidligere i dag ble det kjent at den pakistanske islamistiske militantgruppa Lashkar-e-Tayyaba er hovedmistenkt etter terroraksjonen.

Abdullah Ghaznavi, en talsmann for Lashkar, nektet for at gruppen var innblandet i bombingen.

Al-Qaida

En mann som hevdet han representerte al-Qaida, sa at terrorgruppen hadde etablert seg i Kashmir. Hvis dette stemmer, er det første gang Osama bin Ladens nettverk har etablert seg på indisk territorium.

Indiske myndigheter har fastslått at togbombene tirsdag var et terrorangrep, men ingen har foreløpig tatt på seg skylden for angrepet.

MISTENKT: Sayyad Zabiuddin. Bildet av den andre mistenkte er foreløpig ikke tilgjengelig på fotodatabaser som Dagbladet.no har tilgang til.