Etterlyst far har lagt ut kidnappingsvideo på Youtube

Mansur Mahashev (43) er i Russland med døtrene, sier hans advokat til Dagbladet.

I RUSSLAND: Mansur Mahashevs advokat John Chr. Elden bekrefter i ettermiddag at hans klient og barna Somaja (til venstre) og Rajana. er i Russland. - Han har etter at politiet siktet han for angivelig tvang mot beredskapsfar selv valgt, uten å spørre meg, å legge ut hele videoen med samtalen deres i bilen for å vise at siktelsen er feil. Barna og han har det bra, skriver Elden til Dagbladet. Bildet av jentene er tatt i Norge før bortføringen 10. juni. Foto: Privat/Politiet.
I RUSSLAND: Mansur Mahashevs advokat John Chr. Elden bekrefter i ettermiddag at hans klient og barna Somaja (til venstre) og Rajana. er i Russland. - Han har etter at politiet siktet han for angivelig tvang mot beredskapsfar selv valgt, uten å spørre meg, å legge ut hele videoen med samtalen deres i bilen for å vise at siktelsen er feil. Barna og han har det bra, skriver Elden til Dagbladet. Bildet av jentene er tatt i Norge før bortføringen 10. juni. Foto: Privat/Politiet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mansur Mahashev, som er etterlyst for å ha kidnappet sine biologiske døtre Rajana (6) og Somaja (8) på Austmarka utenfor Kongsvinger den 10. juni, har lastet opp en video fra kidnappingen på Youtube.

På Youtube ligger det en kort og en lang versjon av videoen. Den lange er snaut tolv minutter, og viser Mahashev mens han sitter inne i bilen til jentenes beredskapsfar, som hadde kommet for å hente jentene. Politiet opplyser til Dagbladet at de mener videoen viser at Mahashev bevisst oppholder beredskapsfar slik at han ikke får varslet politiet.

De to jentene ble kidnappet da de gikk av skolebussen ved beredskapsforeldrenes hus.

Elden: - Er i Russland Mahashev søkte politisk asyl i Norge i forbindelse med krigen i hans opprinnelige hjemland Tsjetsjenia. Han har hatt oppholdstillatelse i Norge i en årrekke, og har etablert sitt eget entreprenørselskap. Han er fortsatt russisk statsborger. De to døtrene, som er født i Norge, har dobbelt norsk og russisk statsborgerskap.

Den etterlyste 43-åringen sendte selv linken med Youtube-videoen til Dagbladet i dag, fra en russisk e-postadresse. Han skriver kort at han hevder at han er uskyldig, og at han hevder at han har «reddet døtrene fra fra norsk barnevern».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer