FUNNET DØD: Den etterlyste ferjeeieren Yoo Byung-eun, som skal ha eid den sør-koreanske ferja som sank i vår, er funnet død. Foto: AAP Photo/Lee Jin-man
FUNNET DØD: Den etterlyste ferjeeieren Yoo Byung-eun, som skal ha eid den sør-koreanske ferja som sank i vår, er funnet død. Foto: AAP Photo/Lee Jin-manVis mer

Etterlyst ferjeeier i Sør-Korea funnet død

Sørkoreansk politi sier de har funnet levningene av den etterlyste eieren av selskapet som eide ferja som havarerte i april med 300 omkomne som resultat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 73 år gamle milliardæren Yoo Byung-eun, som var patriarken i familien som eide Chonghaejin Marine Company, forsvant kort etter at ferja Seowl kantret og sank 16. april med 476 mennesker om bord, blant dem 325 skoleelever.

Foreløpig er det bekreftede dødstallet etter havariet 294, men fortsatt er ti personer savnet. De aller fleste av de døde var skoleelever.

Politiet sier at de fant det sterkt nedbrutte liket i en åker i Sunchon, 300 kilometer sør for hovedstaden Seoul, 12. juni. Levningene var så oppløst at det måtte DNA-testing til for å fastslå identiteten til Yoo.

Kapteinen og 14 av mannskapet står for tiden for retten, og noen av dem er tiltalt for overlagt drap. Det ble utstedt arrestordre på Yoo, men han nektet å overgi seg og forsvant.

(NTB)