Etterlyst for gruppevoldtekt og ran

Litauisk 24-åring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du opplysninger om den etterlyste 24-åringen, ta kontakt med politiet på telefonnummer 02800.

(Dagbladet.no): Søndre Buskerud politidistrikt går nå ut og etterlyser en 24-årig litauer, både nasjonalt og internasjonalt, for gruppevoldtekt og påfølgende ran i Drammen for ei uke siden.

Gangvei

Politiet er sikre på at 24-åringen er en av to gjerningsmenn som fredag kveld i forrige uke fulgte etter en 34 år gammel kvinne, angrep og holdt henne nede og voldtok henne. Det svært grove overgrepet skal ha skjedd i en skråning i en gangvei på Bangeløkka i Drammen.

Etter voldtekten skal de to ha stukket av med veska hennes samt smykker.

Drammens-politiet har pågrepet og siktet en 34-åring, også han litauer. Han sitter nå varetektsfengslet i fire uker.

– Høyt prioritert

– Dette er en grov voldtekt som prioriteres høyt hos oss. Vi ønsker å gjøre publikum i stand til å gi informasjon som kan føre til en pågripelse, opplyser politiførstebetjent Nina Karstensen Bjørlo til Dagbladet.no.

ETTERLYST: Den 24-årige litaueren skal være en av to gjerningsmenn som voldtok en 34-årig kvinne i nærheten av motorveibrua i Drammen forrige fredag. Foto: POLITIET
ETTERLYST: Den 24-årige litaueren skal være en av to gjerningsmenn som voldtok en 34-årig kvinne i nærheten av motorveibrua i Drammen forrige fredag. Foto: POLITIET Vis mer

– Vi er redde for gjentakelse og at han kan rømme landet. Han har ikke fast adresse i Norge, og har heller ikke hatt lovlig arbeid. Vi har nå prøvd å finne ham i ei uke uten å lykkes, sier Bjørlo, som opplyser at politiet tror litaueren har oppholdt seg i Drammens-distriktet etter voldtekten.

Bjørlo forteller at politiet bygger sin overbevisning på funn fra åstedet samt etterretningsopplysninger. I tillegg til voldtekten er 24-åringen siktet for flere forbrytelser i Drammens-distriktet den seinere tida, blant dem en grov voldshendelse i forrige måned som ennå ikke er kommet opp for retten.

Førstebetjenten vil imidlertid ikke svare på om 24-åringen tidligere er dømt for seksualforbrytelser.

Stor tatovering

Den ettersøkte 24-åringen er 171 cm høy. Han har en stor tatovering på høyrehånda, og skal ha hatt på seg en rød overdel og dongeribukser da gruppevoldtekten skjedde for ei uke siden.

Gruppevoldtekt har en strafferamme på 21 års fengsel.

Foto: POLITIET
Foto: POLITIET Vis mer