Etterlyst for overfallsvoldtekt - meldte seg i kveld

Pågrepet på politistasjonen. Gjenkjent på etterlysningsbilde av slektninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En mann som selv oppgir å være personen på bildene som politiet i dag offentliggjorde i forbindelse med en voldtektssak, meldte seg i kveld for politiet.

- I 19-tida i kveld meldte en mann seg på Sentrum politistasjon. Mannen er nå pågrepet og satt i arresten. Etterforskeren på den aktuelle saken er varslet, og det vil bli foretatt avhør av mannen i morgen, sier sentralvaktleder Ole Petter Jacobsen ved Oslo politidistrikt.

Han vil ikke gå inn på hva den siktede mannen eventuelt sa da han meldte seg.

Etter det Dagbladet.no erfarer var det bekjente av vedkommende som i dag gjenkjente ham på politiets etterlysningsbilder, som ble publisert i flere nettaviser. Da mannen som nå er pågrepet ble gjort kjent med likhetstrekkene, oppsøkte han raskt politiet av egen vilje.

Overfor slektninger skal han ha gitt uttrykk for at han ikke har noe med voldtektssaken å gjøre.

Det er foreløpig uklart hvordan han formelt vil stille seg til en siktelse.

Politiet har vært på jakt etter en gjerningsmann siden 26. januar, da en 25-årig kvinne ble voldtatt ved smådyrs-klinikken på Voldsløkka i Oslo. Kvinnen har forklart at hun ble angrepet av en skallet mann, som hadde høreapparat i det ene øret, en gang mellom 04.30 og 06.

- Mannen fulgte etter henne et stykke nedover Maridalsveien, før han tok henne igjen og dro henne av veien og inntil veggen ved smådyrsklinikken, der han fullbyrdet voldtekten, fortalte avsnittsleder Anne Rynning Aasen ved Oslo-politiets sedelighetsavsnitt tidligere i dag.

GJENKJENT: Etter det Dagbladet.no erfarer skal flere personer i dag ha gjenkjent mannen på overvåkningsbildene som politiet gikk ut med noen timer før en mann i kveld meldte seg. Foto: POLITIET
GJENKJENT: Etter det Dagbladet.no erfarer skal flere personer i dag ha gjenkjent mannen på overvåkningsbildene som politiet gikk ut med noen timer før en mann i kveld meldte seg. Foto: POLITIET Vis mer

Bildene av mannen som nå kan vise seg å være sentral i saken er tatt fra overvåkingskameraer ved en Hydro Texaco-stasjon i nærheten samme natt.

Politiet mener mannen på bildene er identisk med gjerningsmannen.

- Offeret har gjenkjent mannen på videoen, uttalte etterforskeren i forbindelse med etterlysningen.

Politiet ser ikke den aktuelle voldtekten i forbindelse med andre voldtekter i hovedstaden den seinere tida.