Etterlyst for overlagt drap

Politiet i Oslo etterlyser nå offentlig to personer som er siktet i forbindelse med gjengdrapet i Oslo denne uka. Politiet ber folk om ikke å gripe inn dersom de ser de ettersøkte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den etterlyste er 24 år gamle Imran Shaukat Ali. Han er norsk statsborger med pakistansk opprinnelse. Den andre ettersøkte er 24 år gamle Khuran Shabbir Malik. Begge to er siktet for overlagt drap eller medvirkning til overlagt drap på drosjeeieren og A-gjengen sympatisør Afzal Ahmed. Drapet fant sted på Tøyen mandag kveld denne uka.

- De som har opplysninger om disse to personene bes melde fra til Oslo politidistrikt eller nærmeste politimyndighet så raskt som mulig, sier politiavdelingsjef Finn Abrhamsen til Dagbladet.no.

Politiet er interessert i bevegelsene til de to personene både forut og etter drapet på Tøyen mandag kveld ved 19.30-tida.

Politiet har ingen opplysninger om hvor de siktede kan befinne seg, men Abrahamsen utelukker ikke at de er i utlandet.

Flere kan bli etterlyst

De to er på flukt fra politiet, sammen med fire andre siktede. Politiet etterlyser kun to av de seks på bakgrunn av det som er kommet fram i den foreløpige etterforskningen.

- Det er mulig vi kommer til å etterlyse noen av de andre siktede etterhvert, sier Abrahamsen.

Han ber ingen om å gripe inn dersom de ser de etterlyste. De kan være bevæpnet og farlige for publikum. De to er tilknyttet B-gjengen i Oslo, og de har en lang rekke kriminelle forhold registert hos politiet. Blant annet drapsforsøk, vold og trusler.

Etterlyser bil

I tillegg til de to siktede, etterlyser politiet også en personbil i forbindelse med drapsetterforskningen.

- Vi etterlyser også en blå Ford Escort Cosworth med registreringsnummer KB 22 722, sier Abrahamsen.

Bilen skal tilhøre personer som knyttes til gjengmedlemmer som nå er på flukt fra politiet.

Hevnoppgjør

Tilsammen er 14 personer personer siktet etter drapet. To personer, en 21-åring og en 23-åring er allerede varetektsfengslet for to uker.

Det var mandag kveld denne uka at 27 år gamle Afzal Ahmed ble skutt og drept med åtte skudd i en drosje på Tøyen. Skuddene falt i forbindelse med en konfrontasjon mellom A- og B-gjengen i Oslo. Politiet mener skyteepisoden bunner i hevn for tidligere konfrontasjoner mellom de to rivaliserende gjengene i hovedstaden.

ETTERLYST:Khuran Shabbir Malik (24) er etterlyst for drap på en drosjeeier i Oslo mandag kveld.Foto: POLITIET
ETTERLYST:Imran Shaukat Ali <(24) er etterlyst for drap på en drosjeeier i Oslo mandag kveld.Foto: POLITIET