Etterlyst for slu Pelosi-plan

Skulle selge PC-en til russisk etterretning.

ETTERLYST: Riley June Williams. Foto: FBI
ETTERLYST: Riley June Williams. Foto: FBI Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En kvinne som deltok i kongresstormingen 6. januar og stjal datamaskinen til speaker Nancy Pelosi, er etterlyst av amerikanske føderale myndigheter.

Kvinnen skal ha ønsket å selge Pelosis datamaskin, som er en av USAs mektigste politikere, til russisk etterretning, heter det i et rettsdokument fra søndag kveld.

Føderale myndigheter har nå en arrestordre på den 22 år gamle kvinnen fra Harrisburg, delstatshovedstaden i Pennsylvania. Myndighetene ble kontaktet av en ekskjæreste til kvinnen, som kjente henne igjen i TV-bilder fra stormingen.

Han skal også ha sett at hun stjal den bærbare datamaskinen, og hadde sagt til ham at hun ønsket å selge datamaskinen til en venn i Russland. Derfra kunne datamaskinen gis til SVR, den sivile russiske etterretningstjenesten.

Salget ble aldri gjennomført, og datamaskinen er fortsatt i 22-åringens besittelse. Politiet oppsøkte leiligheten kvinnen deler med sin mor i Harrisburg, men hun skal fortsatt være på rømmen.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer