Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etterlyst for svindel på 17,6 millioner

Fire arrestert i razzia mot byggmester Langemyhr. Men hovedpersonen var borte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fire personer i selskapet Byggmester Harald Langemyhr ble arrestert da politiet gikk til aksjon i går. Langemyhr selv var imidlertid ikke til stede.

- Vi fant ham ikke, han er derfor etterlyst. Alle de pågrepne blir fremstilt for varetektsfengsling i dag, sier politiadvokat Frank Jensen i finans- og miljø-gruppa ved Oslo politidistrikt til E24.no.

Langemyhr er i dialog med politiet og er på vei tilbake fra ferie, får Dagbladet.no opplyst, klokken 14.

Politiet opplyser at Langemyhr og de fire andre ansatte er siktet for bedrageri på 17,6 millioner kroner. I tillegg omfatter siktelsen bedrageriforsøk på et beløp på i overkant av 10 millioner kroner.

Bedrageriene er knyttet til Omsorgsbygg og Økernhjemmet, der firmaet hadde oppdrag. Tidligere har det blitt kjent at det kommunale foretaket Omsorgsbygg mener Byggmester Harald Langemyhr AS har overfakturert for flere millioner kroner for arbeid utført i Oslo. 

I tilleg mener Arbeidstilsynet at Langemyhr har brutt Arbeidsmmiljøloven på en rekke punkter, blant annet da polakker ansatt i selskapet skal ha jobbet opp mot 60 timers i uka med svært lav lønn, samtidig som boforholdene deres i regi av arbeidsgiveren var svært spesielle.

Dagbladet.no ringte Harald Langemyhr på hans mobilnummer i formiddag, uten å få svar.

ETTERLYST: Harald Langemyhr er i alvorlig trøbbel. Foto: TØNSBERGS BLAD
ETTERLYST: Harald Langemyhr er i alvorlig trøbbel. Foto: TØNSBERGS BLAD Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!