Etterlyst for voldtekt, tatt for drap

Polakken innrømmer drap på 16-åring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 34 år gammel polakk som er etterlyst for overfallsvoldtekt i Norge ble mandag arrestert i Polen, for drapet på en 16 år gammel jente.

Voldtekten skal ha funnet sted i Asker natt til 29. juli i år, skriver Aftenposten.no.

Overfalt på vei hjem

En 32 år gammel kvinne ble overfalt og voldtatt på vei hjem ved totiden om natten. Det kan ha vært to gjerningsmenn men bare en av dem var aktiv.

- En polsk mann ble innbrakt av politiet samme natt som voldtekten fant sted for en alibisjekk. Det ble senere tatt DNA-prøve av mannen, sier politioverbetjent Olav Brubakk i Asker og Bærum politidistrikt til Aftenposten.no.

DNA-prøvene stemte overens med sporene på offeret og mannen ble etterlyst. Informasjonen politiet hadde om polakken ble lagret i Schengen Information System, som polsk politi nylig tok i bruk.

Tatt i hjemlandet

Da mannen ble pågrepet i byen Olsztyn ble han sjekket opp mot registrene og voldtektssaken fra Norge dukket opp. Dermed ble han ifølge Aftenposten.no pågrepet av polsk politi.

Etterlyst for voldtekt, tatt for drap

Men polakkene hadde også mistanke om at mannen kunne stå bak en annen forbrytelse, et drap på en 16 år gammel jente. Tirsdag ble han konfrontert med drapet og da innrømmet han å stå bak.

34-åringen fortalte hvor han hadde gravd ned jenta og politiet reiste ut til stedet. Der fant de liket av jenta, som ble meldt savnet i september i år.

TATT ETTER SLÅSSING: Politiet rykket ut til et slagsmål. Der fant de en mann som var etterlyst for voldtekt i Norge. Dagen etter innrømmet han drapet på en 16 år gammel jente.
GRAVDE ETTER LIKET: Polsk politi fant liket av 16-åringen i skogen.