Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etterlyst «geværmann» som skapte kaos på kjøpesenter i Drammen bar på fiskestenger

Utløste stor politiaksjon.

FISKESTENGER: Disse stengene utløste en stor politiaksjon. Foto: Vegard M. Aas/ presse30.no
FISKESTENGER: Disse stengene utløste en stor politiaksjon. Foto: Vegard M. Aas/ presse30.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som utløste væpnet storaksjon i Drammen lørdag — fordi vitner mente han bar på skytevåpen på kjøpesenteret Magasionet — hadde bare med seg fiskestengene sine.

Politiet avblåste søndag ettermiddag jakten på «geværmennene», etter tidligere på dagen å ha gått ut med bilde av to menn, hvorav en bar på det som kan se ut som et geværfutteral. En pressefotograf kunne, etter å ha å sammenlignet bildet med sitt eget, opplyse at futteralet mest sannsynlig inneholdt fiskestenger.

Politiet skrev følgende på Twitter: «Dette søket avsluttes nå på bakgrunn av opplysninger fra en fotograf i pressen som bekrefter innholdet i futteralet til å være fiskestenger». Og «Fotografen har sammenlignet egne bilder og møte med to menn med overvåkingsbildene som er lagt ut. Det bekreftes at disse er de samme.»

Bildene, som er tatt av fotograf Vegard M. Aas, ble publisert på Drammen Live 24 allerede i går kveld. Både han og Dagbladet forsøkte å stille spørsmål om det kunne være fiskestenger som utløste de store politiaksjonene.

VAR IKKE VÅPEN: Politiet offentliggjorde dette bilde av de to mennene fra Magasinet kjøpesenter i Drammen. Politiet trodde minst den ene bar et våpen, og lette etter to menn. Foto: Overvåkningsbilder / Politiet
VAR IKKE VÅPEN: Politiet offentliggjorde dette bilde av de to mennene fra Magasinet kjøpesenter i Drammen. Politiet trodde minst den ene bar et våpen, og lette etter to menn. Foto: Overvåkningsbilder / Politiet Vis mer

I formiddag spurte Dagbladet politiet om det kunne være fiskestenger og ikke et våpen som var observert, men da sa politiet at de mente det var snakk om våpen, og gikk ut med overvåkningsbilder fra kjøpesenteret Magasinet, som viste to menn.

Drammen Live 24 skriver i dag at de to mennene er kjenninger av politiet, og at baggen de bar til forveksling kan minne om et våpenfuteral.

Alarmen fra Magasinet kjøpesenter i Drammen sentrum kom i 18-tiden lørdag kveld. En kunde hadde observert en person med våpen og varslet Narvesen-ansatte som deretter varslet politiet. Politiet vurderte det slik at mennene syntes å ville skjule seg for overvåkingskameraer og at det var et tohåndsvåpen som stakk ut fra futteralet.

(Dagbladet/NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!