Young Bloods:

Etterlyst gjengleder avslørt av passtabbe

Politiet ante ikke hvor mannen de anser som lederen av gjengen Young Bloods befant seg. Så mistet han passet sitt.

SIKTET: Mannen i slutten av 20-åra ble pågrepet i Marrakech i fjor høst. Da hadde han vært internasjonalt etterlyst. Foto: Politiet
SIKTET: Mannen i slutten av 20-åra ble pågrepet i Marrakech i fjor høst. Da hadde han vært internasjonalt etterlyst. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Klokka nærmet seg 2 på natta, da Norwegians fly fra Marrakesh landet på Gardermoen 11. mai. Ut av døra fulgte tre sivilkledde menn en 28-åring i håndjern. Den norske vårnatta føltes kjølig etter åtte måneders opphold i Marokko.

Etter å ha ventet siden september i fjor, ble mannen som politiet i Oslo anser som lederen av den Holmlia-baserte gjengen Young Bloods, utlevert til Norge og varetektsfengslet.

Med det var over et halvt års ventetid over for politiet. Men det var tilfeldigheter som gjorde at 28-åringen endte opp på lista over internasjonalt etterlyste, og til slutt ble pågrepet på et hotell i den marokkanske provinshovedstaden.

Avslørt av nødpass

17. september tikket en melding inn hos politiet i Oslo. Helt uten forvarsel hadde mannen som er siktet for å medvirkning til et drapsforsøk på Furuset i 2012, påvirkning av aktører i rettsvesenet og medvirkning til kidnapping i 2015 dukket opp i den nederlandske byen Haag.

Årsaken var av det uventede slaget. 28-åringen, som for tida sitter varetektsfengslet, hadde mistet passet sitt. Nå var han desperat etter et nytt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer