Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etterlyst gjerningsmann pågrepet

Tatt på Lørenskog for skudd mot 28-årig gjengmedlem. Ann-Mari ble øyenvitne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I 16.30-tida ble en 42-åring pågrepet i Lørenskog, mistenkt for å ha skutt en 28-år gammel tidligere A-gjengmedlem i natt. Det bekrefter politioverbetjent Finn Abrahamsen overfor Dagbladet.no.

Pågripelsen skjedde uten dramatikk.

Den 28 år gamle mannen ble kjørt til Aker sykehus av en venn like før klokka 08 i dag tidlig med skuddskader. Øyenvitner som har tipset Dagbladet.no forteller at de hørte skudd i 02-tida i natt.

- Mannen ble alvorlig skadd, det ene skuddet traff like under hjertet. Men han er utenfor livsfare nå, sier Finn Abrahamsen.

- Ikke gjenger

Abrahamsen avkrefter at det dreier seg om gjengkriminalitet, og avviser en sammenheng mellom denne episoden og skytingen på Aker brygge sist søndag.

- Det er viktig å få understreket at dette ikke har noe med gjengkriminalitet å gjøre. Det handler om to familier som har vært omgangsvenner i mange år, hvorav  to var på fest i Bergensveien på Grorud i går kveld. Det oppstod en krangel, hvor til slutt 42-åringen skjøt 28-åringen, forteller han til Dagbladet.no.

Han bekrefter likevel at 28-åringen har vært tilknyttet en gjeng tidligere.

 SKUDDRAMA I NATT: Kriminalteknikere jobber på stedet i Bergensveien på Grorud, hvor en 42-åring skjøt en 28-åring i natt. Mms-foto:  HARALD S. KLUNGTVEIT
SKUDDRAMA I NATT: Kriminalteknikere jobber på stedet i Bergensveien på Grorud, hvor en 42-åring skjøt en 28-åring i natt. Mms-foto: HARALD S. KLUNGTVEIT Vis mer

Politiet konsentrerer seg nå om å finne årsaken til skyteepisoden. Mannen skal avhøres i kveld.

- Vi ser svært alvorlig på dette. Det er ulovlig og det er ille at voksne folk bærer våpen uten å være tilknyttet noen skytterklubb, og når terskelen er så lav for å skyte, ser vi hvor alvorlig utfallet kan bli, sier Abrahamsen videre.

Så det som skjedde

Ann Mari Falck ble øyenvitne til skyteepisoden på Grorud i dag tidlig.

- Vi bor bare fem-seks meter fra stedet. Det var et sinnssykt leven, forteller hun til Dagbladet.no.

Hun så to-tre personer. En av dem sto og hylte.

- Det var fryktelig mye mennesker i en av leilighetene på andre siden som hang ut av vinduet og skrek til de som sto der nede. Han som sto på gata og hylte var eldre enn de andre, forteller Falck, som først trodde det var kinaputter de holdt med, før hun oppdaget at det var langt mer alvorlig.

Falck oppfattet det slik at den eldste som sto nede på bakken ropte opp til de som befant seg i leiligheten.

image: Etterlyst gjerningsmann pågrepet

- Det virket som han skrek etter noen. Så gikk han bortover etterfulgt av to som kom ned. De virket veldig forvirret.

Falck syns hendelsen var ubehagelig.

- Det var ganske guffent. Jeg er glad for at sønnen min ikke så hva som hendte, sier hun.