Etterlyst i Norge

Den hiv-positive mannen som skal ha hatt ubeskyttet sex med 190 kvinner, ble i går observert i Fredrikshavn. Byen har mange ferjeforbindelser til Norge, og James Patric Kimball er nå formelt etterlyst i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag mener et vitne at hun så 40-åringen, som er på desperat flukt, i danske Frederikshavn. Byen har flere ferjeforbindelser til Norge.

Dansk politi mener med stor sikkerhet at hiv-mannen overnattet på Park hotel i Frederikshavn natt til tirsdag. Samme morgen forsvant han fra hotellet - uten å betale regninga. Politiet utelukker ikke at mannen kan ha dratt til Norge med en av danskebåtene. Den danske ferjebyen har daglig ferjeforbindelser med Oslo, Larvik og Moss.

Politiet framholder at den ettersøkte også kan ha lagt kursen sørover i Europa.

Det var tirsdag at etterlysningen av Kimball tikket inn til politiet både i Danmark og Norge.

Advarsel

Politiet her i landet har ikke fått konkrete tips i saken, etter det Dagbladet får opplyst.

Kriminalpolitiet vet i realiteten ikke hvem de jakter på, for Kimball-navnet har hiv-mannen stjålet i USA, ifølge den svenske avisa Expressen.
Det er på det rene at hiv-mannen har operert under navnet Kimball i Sverige siden begynnelsen av 90-tallet.

Etter vitneobservasjonen i Frederikshavn valgte dansk politi å gå ut og advare mot mannen. Norsk politi følger utviklingen i Danmark. Svensk politi tror ikke lenger at hiv-mannen melder seg sjøl.

Svenske myndigheter frykter at mannen kan ha satt i gang det som kan bli en hiv-epidemi i landet. 40- 50 kvinner har allerede meldt seg. Alle har mistanke om at de kan ha hatt sex med nettopp hiv-mannen, før han ble etterlyst.

For en måned siden ble 40-åringen anmeldt for voldtekt. En kvinnen hevder hun ble dopet ned og voldtatt. 40-åringen ble arrestert, men løslatt av forhørsdommeren. I ettertid forsvant han sporløst fra leiligheten i Stockholm.

Skrekknatt

En annen kvinne, som har hatt ubeskyttet sex med hiv-mannen, forteller i den svenske avisa Aftonbladet om en skrekknatt.

- Han var brutal i senga. I seks timer hadde han sex med meg. Det var forferdelig. Mannen var overseksuell og fikk en rekke orgasmer, sier hun.
Kvinnen forteller videre at mannen nektet å bruke kondom:

- Da jeg ba ham bruke kondom, ville han absolutt ikke det. Han fortalte at det ikke var noen smitterisiko, hevder den 27 år gamle svenske kvinnen.

Under etterforskningen har svensk politi funnet Kimballs adressebok, som inneholder navn på 190 kvinner. I boka har 40-åringen delvis gitt kvinnene karakter over hvor god han har oppfattet dem i senga.

Hiv-mannen, som på begynnelsen av 90-tallet fikk bekreftet at han var smittet med det dødelige viruset, blir betegnet som en festfikser. Ifølge svensk politi har han de siste åra operert på in-steder i Stockholm som Café Opera, Spy Bar og Colage Kickis. Der har han sjekket opp en rekke unge kvinner.

Kontakt med kvinner skal han også ha fått på treningsstudioer, hvor han har framstilt seg som trener og tilbudt kvinner gratis undervisning.

Ifølge Expressen døde den virkelig James Patric Kimball av hjerteinfarkt hjemme i USA 23. mars 1985.