Den russiske journalisten Arkadij Babtsjenko (45) er satt på den russiske etaten Rosfinmonitoring sin liste over etterlyste ekstremister i Russland.
Det melder det russiske nyhetsnettstedet Ria, som er statlig eid.
De oppgir ikke hvorfor Babtsjenko er etterlyst.
Babtsjenko var tidligere soldat i den russiske hæren, og deretter journalist i flere uavhengige russiske aviser, skriver NTB.
«Drept» i 2018
Han har vært åpent kritisk mot det russiske regimet i flere år, og i 2017 valgte han å forlate landet. Han hevdet da at han hadde mottatt trusler og var redd for å bli fengslet.
I tillegg har Babtsjenko vært åpen om å støtte Ukraina og blir beskrevet som en av «Russlands modigste krigsreportere», i Store norske leksikon.
Det er heller ikke første gang journalisten får oppmerksomhet i mediene.
I slutten av mai i 2018 kom den sjokkerende nyheten at Babtsjenko var blitt skutt og drept ved sin leilighet i Kyiv i Ukraina, hvor han da var bosatt.
Dette viste seg å være en løgn.

- Kampene fortsetter
Anklaget Russland
Ukrainske myndigheter gikk raskt ut og anklaget Russland for å ha bestilt «attentatet», skriver NTB.
- Jeg er overbevist om at den russiske totalitære maskinen ikke ville tilgi hans ærlighet og prinsippfasthet, skrev daværende president i Ukraina, Volodymyr Hrojsman på Facebook etter «drapet».

Blodige bilder ble lekket av Babtsjenko og ukrainske myndigheter bekreftet at «drapet» var skjedd. Russiske myndigheter avviste all innblanding.
Et par dager seinere ble hele verden sjokkert da den ukrainske sikkerhetstjenesten innkalte til pressekonferanse og Babsjenko plutselig dukket opp, i levende live.
Sikkerhetstjenesten sa at «drapet» var iscenesatt for å avverge et betalt attentat på 30 journalister, deriblant Babtsjenko, skriver NTB.
Fordømt av mange
Det falske drapet ble kraftig fordømt fra flere hold.
Organisasjonen for samarbeid og sikkerhet i Europa (OSSE), daværende generalsekretær for Europarådet Thorbjørn Jagland og Boris Johnson, da britenes utenriksminister, var blant dem som krevde rask og grundig etterforskning.
Også generalsekretær i Nato, Jens Stoltenberg, var svært kritisk det iscenesatte drapet.
- Jeg beklager at denne hendelsen kan undergrave tilliten til den frie presse og brukes til å spre propaganda, sa Stoltenberg til NTB i 2018.
Babtsjenko skal ha bodd i en rekke land etter han forlot Russland, og det er foreløpig ukjent hvor han oppholder seg.

Få siste nytt!
Last ned APPEN her!