Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etterlyst italiener pågrepet for Etterstad-drapet

Siktet for drap og drapsforsøk.

 ETTERSTAD-DRAPET:  Dette er fra Etterstad hvor to menn ble angrepet av det som blir beskrevet som et stikk- eller huggvåpen sent på kvelden lørdag 15. november. Én mann døde og en ble hardt skadd etter voldespisoden som skjedde i trappeoppgangen til leiligheten. Foto: Trym Mogen / Dagbladet
ETTERSTAD-DRAPET: Dette er fra Etterstad hvor to menn ble angrepet av det som blir beskrevet som et stikk- eller huggvåpen sent på kvelden lørdag 15. november. Én mann døde og en ble hardt skadd etter voldespisoden som skjedde i trappeoppgangen til leiligheten. Foto: Trym Mogen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet opplyser til Dagbladet at italieneren som var etterlyst av politiet for drapet på en 40 år gammel mann og drapsforsøket på en 35 år gammel mann på Etterstad lørdag kveld, nå er pågrepet.

- Vi kan bekrefte at den etterlyste mannen nå er pågrepet. Mannen ble pågrepet uten dramatikk, innendørs i Oslo sentrum. Det er takket være tips fra noen som kjente han igjen som førte oss til mannen, sier operasjonsleder ved Oslo politidistrikt, Tor Gulbrandsen, til Dagbladet.

Forkledning Gjerningsmannen skal ha gått til brutalt angrep på de to mennene i gangen, ikledd parykk og kvinneklær, før han løp fra stedet.

Samboerparet som bodde i leiligheten kom hjem fra reise da de ble angrepet med det som har blitt beskrevet som et stikk- eller huggvåpen.

I tillegg til de to, skal også den avdøde mannens bror bo i leiligheten.

- Ventet på dem Voldsepisoden skjedde innendørs i en trappeoppgang ved den avdøde 40-åringens bopel. Den skadde mannen bodde sammen med den drepte. De to skal ha hatt et forhold over lengre tid, opplyser Metlid til Dagbladet, som leder for seksjonen for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt.

- De to hadde vært på reise, og var på vei til å låse seg inne da gjerningsmannen slo til.

Ifølge politiet er det en kobling, altså en personlig relasjon, mellom den etterlyste 47-åringen og mannen i midten av 30-åra som nå ligger hardt skadd på sykehus.

- Det har vært kontakt og relasjon mellom den skadde og mistenkte. Vi tror ikke de er tilfeldige ofre. Foreløpig vil vi ikke si noe om motiv eller hva som kan være bakenforliggende. Vi har våre teorier og forsøker å få inn mest mulig fakta og få pågrepet gjerningspersonen, sier Metlid.

Tilstanden til den skadde 35-åringen er alvorlig, men stabil.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media