Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ambulansekapringen:

Etterlyst kvinne oppførte seg som kunde

Kvinnen som er siktet i ambulanse-saken, oppholdt seg en times tid på Bogerud Tekstil på Sandaker Senter før hun ble pågrepet. Der oppførte hun seg om en kunde, ifølge butikksjefen.

BUTIKK: Her gjemte den nå siktede kvinnen seg i en times tid før hun ble pågrepet av politiet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BUTIKK: Her gjemte den nå siktede kvinnen seg i en times tid før hun ble pågrepet av politiet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Etter en trafikkulykke i Trondheimsveien i formiddag, forsvant en kvinne fra stedet, mens en mann kapret en ambulanse og rettet en hagle mot politiet.

Politiet søkte etter kvinnen, som skal ha løpt fra stedet, i flere timer. Da politiet skulle holde pressekonferanse om saken klokka 16, ble den utsatt ti minutter, da kvinnen nettopp hadde blitt pågrepet.

Hun ble pågrepet på Sandaker Senter, inne i butikken Bogerud Tekstil. Senteret ligger like ved stedet hvor politiet klarte å stoppe ambulansekapreren.

VELTET: Her er bilen som veltet på Rosenhoff. Mannen truet til seg en ambulanse på stedet, mens kvinnen skal ha løpt fra stedet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
VELTET: Her er bilen som veltet på Rosenhoff. Mannen truet til seg en ambulanse på stedet, mens kvinnen skal ha løpt fra stedet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Ble gjenkjent

Etter det NRK kjenner til, oppholdt kvinnen seg i butikken i en time.

JOBBER PÅ SPRENG: Krimteknikere gikk opp sporene seint tirsdag kveld. Foto: Christian Roth Christensen/Dagbladet
JOBBER PÅ SPRENG: Krimteknikere gikk opp sporene seint tirsdag kveld. Foto: Christian Roth Christensen/Dagbladet Vis mer

- Det er nok ganske riktig, sier butikksjefen til Dagbladet. Hun ønsker ikke navnet sitt på trykk.

- Jeg har vært i kontakt med den ansatte som var på jobb. Det jeg har fått høre er at vedkommende har vært i butikken og oppført seg som en kunde, sier hun videre.

En person som hadde oppholdt seg i butikken gjenkjente politiets etterlysning og tok kontakt med en vekter.

Dette var beskrivelsen av kvinnen som politiet gikk ut med: «Lys i huden, 165 cm, litt krøllete brunt hår, iført sort jakke, ser ruset ut».

SANDAKER SENTER: Kvinnen ble pågrepet på Sandaker Senter, like ved Krebs gate, hvor mannen ble pågrepet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SANDAKER SENTER: Kvinnen ble pågrepet på Sandaker Senter, like ved Krebs gate, hvor mannen ble pågrepet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Vekter varslet politiet

- Politiet kom inn og stengte av butikken, sier butikksjefen og forteller at kvinnen ble ført ut i håndjern.

Pågripelsen gikk rolig for seg, ifølge politiet. Det sa også et vitne til Dagbladet.

- Det så ut til å gå veldig rolig for seg, sa vitnet.

Vekterselskapet NOKAS har ansvaret for sikkerheten på Sandaker senter.

- En av våre vektere ble gjort oppmerksom på en kvinne som oppholdt seg i senteret. Etter å ha undersøkt, kontaktet han politiet, som kom raskt til stedet, bekreftet kommunikasjonssjef Ådne Mauritzen i NOKAS til Dagbladet tidligere i ettermiddag.

Mauritzen ville ikke opplyse om hvor lenge kvinnen hadde vært på senteret.

FLYKTER: Slik var de dramatiske minuttene da en 32 år gammel mann dro på en «gal manns ferd» i en kapret ambulanse. Video: Dagbladet / Per Aanstad Vis mer

Hjalp kvinnen i butikken

Butikksjefen forteller at den nå siktede kvinnen kom inn i butikken litt før hun selv dro hjem for dagen.

- Jeg har forstått at de har hatt en dialog angående varer i butikken, sier hun og forteller at den ansatte hadde hjulpet kvinnen som en vanlig kunde.

Den ansatte får oppfølgning av selskapet, forteller butikksjefen.

- Det er selvfølgelig litt ubehagelig at man ikke vet hva som kan skje. Jeg tenker at det er dessverre litt slik det har blitt. Det er skremmende, men jeg føler meg trygg på arbeidsplassen min.

Dagbladet har vært i kontakt med den ansatte tidligere i dag, som ikke ønsket å uttale seg.

NARKOTIKA: Politiinspektør i Oslo politidistrikt, Grete Lien Metlid melder at de beslagla våpen og mulig narkotika fra åstedet. Video: Madeleine Liereng. Reporter: Frode Andresen. Vis mer

- Tilfeldighet

Rolf Sverre Anke Nielsen, daglig leder og eier av Bogerud Tekstil Sør AS, bekrefter også hendelsen overfor Dagbladet.

- Den ansatte ble hentet av en god kollega gjennom mange år. Hun ble tatt med hjem med orde om å kjøpe god mat og ta seg en god prat med sin kollega. Så tror jeg nok det skal gå bra.

«EN GAL MANNS FERD»: Slik var de dramatiske minuttene da en 32 år gammel mann dro på «en gal manns ferd» med en kapret ambulanse i Oslo. Video: Dagbladet/Privat. Foto: Atle Silgjerd Vis mer

Anke Nielsen forteller at den ansatte fikk tilbud om å stenge butikken rett etter hendelsen, noe hun ikke gjorde.

- De er så pliktoppfyllende, det er ikke grenser. Jeg har jobbet med henne selv, hun er en veldig dyktig person, sier han og forteller at den ansatte var glad da hun ble avløst.

- I morgen skal jeg kartlegge hva vi kan gjøre og tilby for at hun skal få det best mulig.

Han tror det er en tilfeldighet at den siktede kvinnen gjemte seg i akkurat deres butikk.

- Den ligger rett ved inngangen. Jeg vet ikke noe konkret om personen eller om det er en tidligere kunde. Jeg oppfatter det som en tilfeldighet, sier Anke Nielsen.

HER ENDTE FERDEN: I Krebs gate på Torsov ble mannen pågrepet av politiet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
HER ENDTE FERDEN: I Krebs gate på Torsov ble mannen pågrepet av politiet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Nekter straffskyld

Kvinnen (25) er siktet for befatning med våpen. Både hun og den 32 år gamle mannen er godt kjent for politiet fra før av.

Kvinnen nekter straffskyld, ifølge hennes forsvarer John Arild Aasen. Hun erkjenner derimot at hun har vært med i bilen som krasjet på Rosenhoff.

- Hun benekter alt. Det er en trist opplevelse for henne, sier Aasen til Dagbladet.

Ifølge Aasen er ikke kvinnen avhørt, og hun skal tilbringe natten i arresten. Etter forholdene har hun det bra, forteller han.

Forsvareren ønsker ikke å si noe om hvorfor hans klient var i bilen eller hennes relasjon til 32-åringen.

- Det er vesentlig for politiets etterforskning. Det blir feil av meg å si noe om det nå, sier han.

PÅGREPET: To personer er pågrepet etter ambulansekapringen i Oslo. Video: Madeleine Liereng / Dagbladet Vis mer

«Galmannsferd»

Mannen (32) som kjørte ambulansen fra ulykkesstedet er siktet for drapsforsøk. Politiet har beskrevet det som en «galmannsferd», og så seg nødt til å løsne skudd i tre omganger.

Under den ville ferden kjørte mannen, ifølge politiet, bevisst opp på et fortau for å ramme uskyldige ofre. Ferden endte i Krebs gate på Torsov, hvor han ble pågrepet av politiet.

Politiet har tatt beslag i to våpen: en hagle og en Uzi maskinpistol. I tillegg ble det funnet «en betydelig mengde narkotika» i ambulansen.

- Det som bekymrer meg er de uskyldige som havnet i denne situasjonen. Likevel tenker jeg at vi må prise oss lykkelige over at dette ikke gikk enda verre, sa stabssjef ved Oslopolitiet, Johan Fredriksen, til Dagbladet i ettermiddag.

TVILLINGER: Et tvillingpar på sju måneder kom fra hendelsen med lettere skader. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
TVILLINGER: Et tvillingpar på sju måneder kom fra hendelsen med lettere skader. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Et sju måneder gammelt tvillingpar ble lettere skadet i forbindelse med ambulansekapringen. Det samme ble et eldre ektepar.

Den siktede mannens forsvarer, Øyvind Bergøy Pedersen, opplyste tidligere i kveld at hans klient ønsker å forklare seg.

- Jeg har hatt et møte med min klient i kveld. Det foreligger ingen formell siktelse ennå, og han blir ikke avhørt i kveld, sa Bergøy Pedersen til Dagbladet.

VITNE: Charlotte (17) så den kaprede ambulansen sin ferd inn i bygningen hvor hun bor, og var vitne til pågripelsen. Video: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media