PÅGREPET: Den ene av de to antatte gjerningsmennene ble pågrepet på stedet (bildet), mens den andre stakk av. Han har nå meldt seg. Foto: ODD ROAR LANGE / DAGBLADET
PÅGREPET: Den ene av de to antatte gjerningsmennene ble pågrepet på stedet (bildet), mens den andre stakk av. Han har nå meldt seg. Foto: ODD ROAR LANGE / DAGBLADETVis mer

Etterlyst mann etter trikke-knivstikking meldte seg

Tre billettkontrollører angrepet på jobb i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Store politistyrker har jaktet på en mann som stakk fra åstedet etter at tre billettkontrollører ble knivstukket inne på en trikk i Oslo. Etter to og en halv times flukt er jakten over.

- Han dukket selv opp på Sentrum politistasjon og meldte seg klokka 12.45, forteller Ola Krokan, operasjonsleder ved Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

- Ingen flere Pågripelsen av mannen skjedde uten dramatikk. Politiet føler seg nå sikre på at de har kontroll på begge gjerningsmennene etter knivepisoden på Solli holdeplass vest i Oslo sentrum; den andre antatte gjerningsmannen ble pågrepet på åstedet.

- Ut fra hva vitner og de fornærmede har forklart, mener vi at ingen flere er på frifot nå, sier Krokan.

Etter knivepisoden forsvant den etterlyste, beskrevet som en mann på 1,90 m med arbeidsklær og ryggsekk, i retning Bygdøy allé og ble borte. Politiet etterlyste ham på Twitter og fikk en mengde henvendelser fra publikum.

- Politiet takker for alle gode tips! tvitrer operasjonssentralen.

Uklart motiv Det er uklart hva som var motivet for knivstikkingen, som skjedde under en kontroll på linje 13 mot Jar. Vitner har forklart at en mann plutselig dro fram en kniv som han viftet og stakk kontrollørene med.

De tre kontrollørene, to menn og en kvinne, ble sendt til sykehus, ingen av dem med livstruende skader.

- Alle tre vil bli utskrevet i dag, opplyser Cato Asperud, kommunikasjonssjef i Oslotrikken, til Dagbladet.

Kontrollørene har allerede fått oppfølging av bedriftens verneombud, forteller han.

Videre utover dagen driver politiet kriminalteknisk arbeid på åstedet samt avhører vitner og involverte.

Dagbladet følger saken.