STOR AKSJON: Bevæpnede mannskaper fra flere politidistrikter, her i et boligstrøk i Arendal, deltok i ettermiddag i jakten på den etterlyste mannen. Foto: STEIN LARSSEN / AGDERPOSTEN
STOR AKSJON: Bevæpnede mannskaper fra flere politidistrikter, her i et boligstrøk i Arendal, deltok i ettermiddag i jakten på den etterlyste mannen. Foto: STEIN LARSSEN / AGDERPOSTENVis mer

Etterlyst mann pågrepet etter massiv væpnet aksjon

Stakk av fra politikontroll, tatt i Telemark etter åtte timers jakt gjennom Agder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen som store bevæpnede politistyrker har jaktet på i Agder i dag, er nå pågrepet.

- Rundt klokka 18 pågrep vi tre personer i Kragerø. Flere opplysninger kan jeg foreløpig ikke gå ut med, sier operasjonsleder Erik Nordal i Telemark politidistrikt.

Operasjonsleder Ove Austenå i Agder politidistrikt bekrefter at det er den etterlyste mannen som nå er funnet. Pågripelsene i Kragerø skjedde med støtte fra politihelikopteret.

Mannen var etterlyst etter skyteepisoden i Oslo tirsdag denne uka, da det ble avfyrt skudd mellom biler midt i sentrum.

Totalt er minst seks personer pågrepet i løpet av politiaksjonen i dag. Flere av dem skal være mistenkt for å ha bistått i flukten til den etterlyste mannen, som byttet kjøretøy minst én gang i dag.

Stakk av Dagens aksjon startet i 10.15-tida, da den mistenkte mannen ble stoppet av politiet på E18 ved en tilfeldighet. Samtidig som politiet ble klar over hvem som satt i bilen, klarte han å stikke av.

- Vi fikk meldingen om en bil som kjørte uvørent ved Arendal. En patrulje klarte å stoppe bilen, og da personalia på føreren ble sjekket, ble det klart at han var etterlyst i Oslo for våpenlovbrudd. Patruljen forsøkte å pågripe ham på stedet, men det mislyktes, sier pressetalsmann Terje Pedersen i Agder politidistrikt til Dagbladet.

Både politihelikopter og bevæpnede mannskaper i et stort antall politibiler ble satt inn i jakten. Oslo politidistrikt bistår i aksjonen.

Tre pågrepet I 13-tida ble bilen funnet i et boligområde i Arendal. Politiet tok seg inn i ett hus uten å finne noen, men fikk etterretningsopplysninger om en annen bolig like ved.

- I en aksjon mot dette huset fant vi tre personer. Den etterlyste var ikke blant dem, men vi antar at disse har noe med ham å gjøre, og alle tre er innbragt til politistasjonen, sier Pedersen.

Så forflyttet politiaksjonen seg altså østover til Telemark, der den etterlyste mannen skal ha blitt lokalisert.

Skyting og villmannskjøring Det er i kveld uklart om de fem andre pågrepne knyttes til miljøet som var involvert i skyteepiosden i Oslo
Det var klokka 19.32 tirsdag kveld politiet fikk melding om at det var avfyrt skudd i St. Olavs gate. Ingen ble skadd i skytingen, men vitner fortalte at de så biler villmannskjøre bort fra åstedet etter å ha hørt to skudd.

Senere på kvelden ble to personer, en 30-åring og en 23-åring, pågrepet på Tøyen, og tre biler ble tauet inn. Torsdag pågrep politiet ytterligere to personer i forbindelse med skytinga.

- Vi har ikke indikasjoner på at skytingen er knyttet opp mot noe gjengmiljø i Oslo. Men det er tydelig at det har vært noe uoppgjort mellom de innblandede, sa etterforskningsleder Trond Vennatrø i Oslo politidistrikt til NTB fredag.

Fengslet De to som ble pågrepet tirsdag ble torsdag varetektsfengslet i fire uker, hvorav to uker i full isolasjon, mens tredjemann ble framstilt for fengsling lørdag.

23-åringen hevder at han og 30-åringen var alene i bilen og ikke var ifølge med andre, men øyenvitner har sagt at det var flere andre biler og en rekke andre menn involvert i møtet som endte med skyting.

30-åringen har i avhør forklart at han truffet flere personer forut for hendelsen på Solli Plass, men nekteter å fortelle politiet hvem det var.

Dagbladet.no kommer med mer.