DØD: Hamida Didovic (87) ble i fjor høst brutalt angrepet og forsøkt kvalt i forbindelse med et innbrudd i Torgata 6b. I januar ble hun funnet død i leiligheten. I dag ble en tredje person pågrepet og siktet i saken. Foto: Politiet / Arnt E. Folvik / Dagbladet
DØD: Hamida Didovic (87) ble i fjor høst brutalt angrepet og forsøkt kvalt i forbindelse med et innbrudd i Torgata 6b. I januar ble hun funnet død i leiligheten. I dag ble en tredje person pågrepet og siktet i saken. Foto: Politiet / Arnt E. Folvik / DagbladetVis mer

Etterlyst mann pågrepet i Trøndelag

Etterlyst i forbindelse med at Hamida Didovic (87) ble funnet død i Horten i januar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): En mann (35) er pågrepet i Nord-Trøndelag, melder NTB. Han ble i dag etterlyst med navn og bilde i forbindelse med at Hamida Didovic 87 år ble funnet død i Horten i januar.


Politiet i Nord-Trøndelag fikk i dag tips om at den etterlyste 35-åringen kunne befinne seg i Follafoss i Verran kommune i Nord-Trøndelag. Mannen er nå transportert til sentralarresten i Steinkjer og han vil deretter bli transportert til Vestfold.

- På grunn av omstendighetene rundt personen, ga politimesteren i Nord-Trøndelag en bevæpningsordre. Det var 10-12 politifolk som rykket ut og pågrep vedkommende under noe dramatikk, sier operasjonsleder i Nord-Trøndelag politidistrikt Lars Letnes til Dagbladet.

87-åringen ble funnet i sin egen leilighet, bundet med plaststrips på hender og føtter 22. januar i år. To menn er varetektsfengslet i saken og politiet har hittil jaktet på tredjemann.

Mannen ble pågrepet like før klokka 18 i dag. En kvinne som befant seg på samme bopel som den ettersøkte ble også arrestert.

- Vi regner med å sjekke hun av saken ganske snart og slippe hun fri, sier Letnes.

35-åringen blir i kveld fraktet til Steinkjer i påvente av Vestfold-politet overtar.

- Vi regner med at de vil ha ham raskt nedover til seg. Vi assisterer bare Vestfold. Han har ikke gjort noe galt her i Nord-Trøndelag.

- Det er takket være tips fra publikum at vi har kunnet pågripe manne, men jeg har ikke noe formening om det er et resultat av etterlysningen, sier politiinspektør Eskil Bredesen til Dagbladet.

Mannen er siktet for grovt ran av 87-åringen sammen med to personer på 18 og 21 år. Bredesen vil ikke kommentere siktelsen utover det.

- Vi er fornøyd med at pågripelsen skjedde såpass fort siden han, sammen med de to andre, har vært i politiets søkelys en god stund.

Bredesen mener de med pågripelsen er kommet et godt stykke videre mot oppklaring av den alvorlige saken.