- Etterlyst mann sett på buss

Rømte fra psykiatrisk institusjon i formiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 45-årige mannen som i formiddag rømte fra en psykiatrisk institusjon i Lier, skal være sett på en buss på vei mot Drammen sentrum. Politiet sjekker nå ut tipset, i håp om å få tak i den mulig bevæpnede rømlingen.

- Letingen har så langt ikke gitt resultat, men vi sjekker ut opplysningene om at han gikk på en buss fra Lier til Bragernes sentrum, opplyser operasjonsleder Morten Eriksson til Dagbladet.no.

Det er så langt uklart hvilken buss 45-åringen, som kan være bevæpnet med kniv, kan ha satt seg på; strekningen trafikkeres av flere busslinjer fra ulike selskaper.

Politiet har prioritert letingen høyt etter rømningen, som skjedde i 10.30-tida. Den psykiatriske pasienten skal ha kommet med trusler mot flere navngitte personer, blant andre politifolk. Derfor er et stort antall mannskaper i typisk uniformerte etater varslet i så vel Drammens- som Oslo-området.

Operasjonsleder Eriksson maner til besinnelse blant publikum, og ønsker ikke å bidra til noe hysteri.

- Så vidt vi skjønner, er han ikke til fare for vanlige borgere, sier politimannen, og oppfordrer folk som mener de har sett 45-åringen, til å kontakte politiet på telefonnummer 02800. Han oppfordrer på det sterkeste publikum til ikke å prøve på noen pågripelse selv.

- Man må bruke common sense og ikke handle på egen hånd. En eventuell pågripelse bør overlates til politiet, avslutter operasjonsleder Morten Eriksen.

Den rømte 45-åringen er 173 cm høy og har kort brunt hår. Da han forsvant fra institusjonen, hadde han på seg en grønn boblejakke og dongeribukser.