Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Etterlyst nordmann skal ha rømt fra Thailand

Siktet for dødsvold på luksushotell i Phuket. Etterlyst i 199 land.

SIKTET: En nordmann i 50-åra er siktet for vold med døden til følge i Thailand. Han er nå i skjul. Klipp: Ørjan Ryland. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

I august i år ble en nordmann i 50-åra siktet for vold med døden til følge etter en slåsskamp på et luksushotell i Phuket i Thailand.

Han ble løslatt mot en kausjon på rundt 60 000 kroner. 2. september møtte han ikke til et rettsmøte som skulle ta stilling til videre kausjon eller fengsling, og han har siden vært på rømmen.

Forrige uke ble han etterlyst av Interpol - som har samarbeid med 188 land.

Søkte nødpass

DØDE: Den britiske turisten Amitpal Singh Baja døde etter basketaket. Her med kona Bandhna Kaur Bajaj. Foto: NTB Scanpix
DØDE: Den britiske turisten Amitpal Singh Baja døde etter basketaket. Her med kona Bandhna Kaur Bajaj. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nå skal han ha rømt fra Thailand, som vil stille ham for retten. Ifølge Dagbladet opplysninger har han rømt til Vietnam. TV 2 har også opplysninger på at mannen har forlatt Thailand.

Mannen skal ha søkt nødpass i Vietnam, men fått søknaden avvist. Også thailandske medier har omtalt at han skal ha flyktet til Vietnam.

Ifølge hans forsvarer Sulman Hussain har mannen fått drapstrusler i Thailand. Han forteller til Dagbladet torsdag kveld at han ikke kan bekrefte opplysningene om at den siktede nordmannen har forlatt Thiland.

Vet ikke hvor han er

Han vet selv ikke hvor klienten er.

- Han ivaretar seg selv. Hvor han er akkurat nå, vet jeg ikke, sier Hussain.

Han sier mannen er på rømmen fordi han har mottatt drapstrusler og frykter for egen sikkerhet.

- Vi er i dialog med ulike ambassader og UD og prøver å finne løsninger for hans sikkerhet. Vi ønsker at lokalt politi i Phuket skal garantere for hans sikkerhet, slik at han kan møte opp og gi sin versjon av hva som har skjedd, sier Hussain.

Han sier de også er i kontakt med lokalt politi, men opplever at de ikke følger opp.

- Drapstruslene er også formidlet videre til lokalt politi uten at noe har blitt gjort, sier han.

Lett i flere uker

Mannen ble selv knivstukket i skulderen under basketaket på hotellrommet, der britiske Amitpal Singh Baja (34).

I 22 dager har politiet lett etter nordmannen i 50-åra. Politiet har nå opprettet en egen tipstelefon der de ber folk som har informasjon om nordmannen om å ta kontakt.

- Vi har sendt ut et savnet-varsel til alle politistasjonene i landet, sier Sutthirueangarun.

Politiet opplyser at de jakter på nordmannen med alt av lokale politistyrker og grensevakter.

- Vi har også bedt om assistanse fra Region 8-avdelingen, siden vi ikke har nok folk, sier etterforskningsleder Maj Techin Deethongon.

- Lett over hele Phuket

Politietterforskeren tror nordmannen har forlatt Thailand, til tross for at domstolen har beslaglagt passet hans.

- Vi tror ikke at han er i Thailand. Vi har lett etter ham over hele Phuket og har ikke funnet ham. Det er ingen rapporter om at han er sett noe annet sted i Thailand heller. Han har trolig kommet seg over grensa, sier han.

Politiet mistenker at han har tatt seg inn i Vietnam, men har foreløpig lite å basere dette på.

- Vi har hørt at han har tatt seg inn i Vietnam, et land han har reist til tidligere, men dette er ikke bekreftet, sier Deethongon.

Nordmannen fikk et grep rundt halsen til briten under basketaket på luksushotellet i Phuket, slik at han ikke fikk puste. Baja døde av skadene han ble påført.

Nordmannen har erkjent forholdet, men hevder at han handlet i nødverge. Han har fortalt at han ble stukket med kniv i basketaket og trengte i ettertid behandling på sykehus. Den siktede nordmannen er ikke tidligere straffedømt i Norge.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling