Etterlyst ransmann fikk jobb i Regjeringskvartalet

22-åring med bakgrunn fra Oslos gjengmiljøer arbeidet i hele vinter med nytt regjeringsbygg før han ble oppdaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En 22 år gammel mann som knyttes til blant annet væpnet ran og narkosmugling, fikk i fjor jobb i Regjeringskvartalet uten å støte på hindringer.

Mannen var bygningsarbeider i sluttfasen av det nye departementsbygget R6 i Teatergata/Keysers gate, som skal forbindes med resten av regjeringskvartalet med underjordiske tunneler.

Deler av prosjektet er underlagt strenge krav om sikkerhetsklareringer, men 22-åringens navn var ikke blant dem som ble sendt Nasjonal sikkerhetsmyndighet for en såkalt personsjekk.

Dermed jobbet han i rundt fire måneder med Helse- og omsorgsdepartementets nye bygg uten at noen la merke til at han var etterlyst av politiet i flere forskjellige saker.

Gjengkriminalitet Av Seksjon for organisert kriminalitet i oslopolitiet ble 22-åringen for et par år tilbake regnet som en del av «Grønlandsgutta», et gjengmiljø kjent for tilgang på skytevåpen, stygge voldshendelser og kontakter i de mer etablerte kriminelle grupperingene.

Sommeren 2010, etter  å ha sittet i varetekt i Finnmark etter beslag av 1,4 kilo metamfetamin og  blitt dømt for drosjeran i Oslo tingrett, dro mannen til Kosovo. Da var andre rans- og narkosaker ennå uoppgjort, og han ble etterlyst av politiet i flere omganger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer